«Ψυχρολουσία» στο Νοσοκομείο Αγρινίου προκάλεσαν σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματα δειγματοληπτικών που κοινοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες. Τα στοιχεία δείχνουν πλήθος θετικών δειγμάτων τόσο σε πολίτες όσο και σε προσωπικό του Νοσοκομείου.

Ειδικότερα, η καθυστέρηση που παρατηρούνταν στην έκδοση αποτελεσμάτων των δειγματοληπτικών ελέγχων λόγω της έλλειψης αντιδραστηρίων στην Πάτρα, δεν επέτρεψε εδώ και καιρό την άμεση έκδοση απαντήσεων σε αρκετά τεστ που έγιναν. Με την εξεύρεση λύσης σε ότι αφορά το σκέλος αυτό, το Νοσοκομείο Αγρινίου έλαβε 109 αποτελέσματα ελέγχων των προηγούμενων ημερών. Τα αποτελέσματα «έδειξαν» 30 θετικά δείγματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι 25 εξ αυτών αφορούν πολίτες. Το ιδιαίτερα ανησυχητικό ωστόσο είναι το γεγονός ότι πέντε ακόμη άτομα που εργάζονται στο Νοσοκομείο (ως βοηθοί θαλάμων και στην καθαριότητα και την ασφάλεια) βρέθηκαν θετικά, εκ των οποίων τα τέσσερα εργάζονται εδώ και μία εβδομάδα όντας ασυμπτωματικά, έχοντας κάνει τεστ πριν περίπου επτά ημέρες!

Όπως είναι λογικό εκφράζονται σοβαροί φόβοι για μεγάλη διασπορά ενώ ήδη έχει πραγματοποιηθεί απολύμανση στο Νοσοκομείο. Παράλληλα «τρέχουν» οι διαδικασίες ιχνηλάτησης, ωστόσο εκφράζεται έντονος προβληματισμός για το τι μέλει γενέσθαι και αν θα μπορέσει το Νοσοκομείο να ανταποκριθεί σε μία τέτοια, απευκταία, περίπτωση.

agriniopress.gr