…μας το στείλατε και το δημοσιεύσαμε…

Τελικά σε αυτό το δήμο δεν πλήττουμε ποτέ!
Το νέο “δημοτικό θρίλερ”, επεισόδια του οποίου παρακολουθούμε το τελευταίο δεκαήμερο, φέρει τον τίτλο “ΟΙ ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ”.
Ξεκίνησε στις 13 Νοεμβρίου, όταν ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δ. Ράπτης κατήγγειλε δημοσίως πως την ίδια μέρα “ο αντιπρόεδρος ΣΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ παρόντος ενός ακόμη ανθρώπου εισήλθε στο κτίριο της Κοινωφελούς και χωρίς ουδεμία ενημέρωση πήρε σε σακούλες σκουπιδιών τους υπολογιστές της επιχείρησης”.
Τρείς μέρες μετά ανέλαβε το Γραφείο του Δημάρχου. Απέπεμψε τον Πρόεδρο από τη δημοτική αρχή και την παράταξη και μας έκανε “γνωστό ότι όλα τα γεγονότα τελούσαν εν γνώσει του Προέδρου…. Μάλιστα ήταν αυτοπροσώπως παρών, χωρίς να εκφράσει ουδεμία αντίρρηση”.
Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Δ. Ράπτης απάντησε στην αποπομπή του, χωρίς να διαψεύσειόμως πως “ήταν παρών” και “όλα τελούσαν εν γνώσει του”.
Δικαίως εμείς οι “τηλεθεατές” αναρωτηθήκαμε:
Τι στράβωσε και αυτό που ήταν συμφωνημένο να γίνει δεν έγινε, με αποτέλεσμα να “πετάξουν” οι Η/Υ από τον αντιπρόεδρο εκτός της Κοινωφελούς;
Την επομένη ο αντιπρόεδρος απαντώντας στον Πρόεδρο, επιβεβαιώνει δια της σιωπής του το γεγονός της “διαφυγής” των υπολογιστών από την Κοινωφελή.
Επομένως οι διοικούντες το δήμο και την επιχείρηση – Δήμαρχος, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς – γνώριζαν και το επιβεβαιώνουν δημοσίως πως οι Η/Υ της επιχείρησης “διέφυγαν” προς άγνωστη κατεύθυνση!
Γιατί φυσικά οι Η/Υ δεν “διέφυγαν” για αναβάθμιση, κάτι που επιβεβαιώνει μια μέρα μετά ο ίδιος ο Δήμαρχος με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο f/b. Το ίδιο διάστημα και οι τρείς αφήνουν υπονοούμενα για σειρά επιλήψιμων πράξεων που συμβαίνουν στην επιχείρηση.
Φυσικά η πρώτη αδιαμφισβήτητα επιλήψιμη ενέργειαείναι η “διαφυγή” των υπολογιστών από το χώρο της δημοτικής επιχείρησης. Εκτός και αν ως αιρετοί δεν μάθατε ακόμη, πως τόσο οι Η/Υ όσο και το αποθηκευμένο σε αυτούς ψηφιακό υλικό που αποτελεί “προσωπικά δεδομένα”, δεν είναι περιουσία σας. Είναι δημόσια περιουσία και δεν ανήκει στους εκάστοτε διοικούντες το δήμο. Σε κάποια άλλη ευνοούμενη πολιτεία, θα υπήρχε αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα…
Όπως επιλήψιμες είναι από κάθε πλευρά (πολιτικά, ηθικά και δικονομικά), οι καταγγελίες όλων περί “νέων και παλαιών τρωκτικών” στην Κοινωφελή, ενώ είναι ολοφάνερο πως η “φυγή των Η/Υ” αφορά αυτές τις “συγκαλύψεις τρωκτικών”.(Εκτός Δημοτικής Αρχής και “Δημιουργικής Ανατροπής” ο Δημήτρης Ράπτης (aixmi-news.gr), Τι απαντά ο Δημ. Ράπτης για την αποπομπή του από τον δήμαρχο (aixmi-news.gr). Ν. Σπανός: Λείπει ο σεβασμός και περισσεύει το θράσος στον κ. Ράπτη (aixmi-news.gr)).
Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με τα γραπτά όλων, η Κοινωφελής – η οποία υλοποιεί σημαντικά προγράμματα όπως το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και τα ΚΔΑΠ – αποτελεί ΕΣΤΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ. “Παλιά και νέα τρωκτικά” λυμαίνονται το δημόσιο και δημοτικό χρήμα, την ώρα που καταγγέλλεται πως το χρέος διογκώθηκε, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και δεν καταβάλλονται οι εργοδοτικές εισφορές στον ΕΦΚΑ (https://youtu.be/m7KyvFgxTwE).
Κύριε Δήμαρχε και κύριοι της δημοτικής αρχής
Σας ευχαριστούμε που μας ψυχαγωγείτε στις δύσκολες ώρες του εγκλεισμού μας λόγω της καραντίνας, αλλά δεν σας εκλέξαμε γι’ αυτό το σκοπό.
Σας εκλέξαμε για να διοικήσετε το δήμο και όχι ανά δίμηνο να πλακώνεστε μεταξύ σας, να καταγγέλλει ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί το δήμαρχο και μετά να αποχωρείτε.
Σας εκλέξαμε για να διοικήσετε το δήμο με διαφάνεια και όχι να καταγγέλλετε δημοσίως αλλήλους για το ποιοι κάνουν πλάτες σε παλιά και νέα τρωκτικά.
Αν δεν μπορείτε, “αδειάστε μας τη γωνιά”.
Άλλωστε αυτός ο δήμος, μάλλον θα λειτουργεί καλύτερα χωρίς αιρετούς!

24/11/2020
Σαλoνίτης Παναγιώτης