Ακόμη μια σημαντική διάκριση έλαβε ο καταξιωμένος φωτογράφος από το Μεσολόγγι, Νίκος Σιάμος. Αυτή τη φορά, συμμετέχοντας στον ετήσιο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Φωτογραφίας WPE 2020, αναδείχθηκε 5ος λαμβάνοντας παράλληλα και μεμονωμένα βραβεία για τις διακριθείσες εικόνες του.

Το WPE είναι ένας Ευρωπαϊκός Φωτογραφικός Οργανισμός με έδρα το Παρίσι, που απαριθμεί 6.500 και πλέον φωτογράφους από όλο τον κόσμο. Ο Νίκος Σιάμος κατέλαβε την τιμητική πέμπτη θέση, βαθμολογούμενος για το σύνολο του έργου του με 29 πόντους, ενώ νικητής του διαγωνισμού ανεδείχθη ο Αμερικανός Σαλ Σινκότα, συγκεντρώνοντας 44,5 πόντους αντίστοιχα.

Ο Νίκος Σιάμος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι. Ασχολήθηκε με την τέχνη της φωτογραφίας από νεαρή ηλικία, ενώ τις τελευταίες δύο περίπου δεκαετίες, τον συναντάμε στον ιδιαίτερα καλαίσθητο χώρο του, που δεν είναι άλλος από το οικογενειακό του φωτογραφείο στην πόλη του Μεσολογγίου. Κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει αποσπάσει βραβεία σε αρκετούς διεθνείς διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων το τρίτο βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό του Λας Βέγκας, οι δύο πρωτιές και η μία δεύτερη θέση στον Photo Wedding Stories PWS.

Η θεματολογία των έργων του περιλαμβάνει φωτογραφίες  πορτρέτου, φωτογραφίες γάμου και γενικότερα οτιδήποτε έχει να κάνει με τον άνθρωπο. Εμπνέεται από καταστάσεις και πρόσωπα τόσο του παρελθόντος όσο και της καθημερινότητας, ενώ μέσω των δημιουργιών του καταφέρνει και περνάει στον θεατή μηνύματα βαθειά, καταδεικνύοντας πέραν του άρτιου επαγγελματισμού του και τον καλώς εννοούμενο ρομαντισμό. Συνεχίζει να εξελίσσει την τέχνη του, εκπλήσσοντάς μας συνεχώς ευχάριστα και θέτοντας παράλληλα τον πήχη ολοένα και πιο ψηλά.

Ηρακλής Παπαδόπουλος Αιχμή