Από την ανακοίνωση σχετικά με τα χθεσινά κρούσματα, επτά κατανεμήθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία και αφορούσαν έξι στο Αγρίνιο (τέσσερις άνδρες, δυο γυναίκες) και ένα άτομο στο Καινούργιο.

Η 18η Νοεμβρίου ήταν-μέχρι χθες- η τελευταία ημέρα με μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων στο Νομό, ενώ συνολικά τον Νοέμβριο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν 483.

O Nοέμβρης έδωσε τη σκυτάλη στο Νοέμβριο με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ να επιτρέπουν κάποια αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας.

Σαφής τάση υποχώρησης των νέων κρουσμάτων, σταθεροποίηση των διασωληνωμένων, πτώση του δείκτη μετάδοσης Rt κάτω από το 1, ποσοστό θετικών τεστ επίσης μειωμένο γύρω στο 9%, είναι μερικά από τα καλά επιδημιολογικά νέα που ανέφεραν χθες οι ειδικοί κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την επιδημία κορωνοϊού στο υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Καλά επιδημιολογικά νέα, ωστόσο, που όπως επισήμαναν οι ειδικοί θα έχουν διάρκεια μόνο αν τηρηθούν τα μέτρα της χρήσης μάσκας, της τήρησης απόστασης, της υγιεινής και γενικώς ό,τι περιλαμβάνεται στη νέα κανονικότητα που επιβάλλει στη ζωή μας ο κορωνοϊός.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, που ανακοίνωσε χθες η καθηγήτρια Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κυρια Βάνα Παπαευαγγέλου, καταγράφηκαν 1.044 νέα κρούσματα κορωνοϊού – αριθμός που είναι χαμηλός μεν, αλλά μένει να αποδειχθεί αν οφείλεται σε μειωμένο αριθμό τεστ και αν συνεχίσει να κινείται σε αυτο το επίπεδο και την υπόλοιπη εβδομάδα.

Agrinionews.gr