Όπως δημοσιεύθηκε στο etoliko.gr λίγες μέρες πριν, ένα ζευγάρι από την Ολλανδία ταξιδεύει στην Ευρώπη με ένα βαν, θέλοντας να συναντήσει κι άλλους ομοϊδεάτες που ταξιδεύουν, ζουν και εργάζονται στα αυτοκίνητά τους, τα οποία έχουν διαμορφώσει σε μικρά τροχόσπιτα.

Έφτασαν, λοιπόν, οι nomads on wheels στο Αιτωλικό και δημοσίευσαν δύο αναρτήσεις στο instagram.

Στην πρώτη ανάρτηση έγραψαν:

Ημέρα 67: Αιτωλικό, μικρή Βενετία στην Ελλάδα Μερικές φορές καταλήγετε σε ξεχωριστά μέρη μέσω του χάρτη της Google. Αυτό το μικρό νησί τράβηξε την προσοχή μας λόγω της ιδιαίτερης θέσης του και της σύνδεσης με την ηπειρωτική χώρα μέσω δύο πέτρινων γεφυρών 300 μέτρων το καθένα. Βρίσκεται στη μέση της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου. Υπήρχαν πολλά μικρά νησιά που συνδέονταν με ξύλινες γέφυρες από ντόπιους ψαράδες. Αυτό το νησί πήρε αυτό το σημερινό σχήμα γύρω στο 1972. Σε αυτή τη μικρή πόλη μετρήσαμε όχι λιγότερες από έξι εκκλησίες … Αυτή η λιμνοθάλασσα έχει περίπου 250 είδη πουλιών όπως φλαμίνγκο, κορμοράνους και πολλές νερόκοτες. (https://www.instagram.com/p/CITc-HpBQzy/)

Την ίδια μέρα δημοσίευσαν:

Ημέρα 67: Μια λεπτή γραμμή

Από το νησί του Αιτωλικού, ένα φράγμα περίπου 2 χλμ διασχίζει τη μέση της λιμνοθάλασσας. Πήγαμε μια βόλτα σήμερα το πρωί για να φωτογραφίσουμε τα θαλάσσια πουλιά. Μια τεράστια ομάδα κορμοράνων πέταξε και ήμασταν τυχεροί που είδαμε τόσα πολλά φλαμίνγκο. Επιπλέον, μπορέσαμε να αναγνωρίσουμε χουλιαρομύτες, πελεκάνους, νερόκοτες, λευκοσουσουράδες, ασημόγλαρους, μελανόγλαρους και τσικνιάδες.

Συμβολικά, το φράγμα είναι μια λεπτή γραμμή μεταξύ της φύσης και της κοινωνίας μας. Τα πουλιά στη λιμνοθάλασσα έρχονται σε αντίθεση με τον καπνό της βιομηχανίας.

Η φύση είναι σαφώς ορατή, αλλά δυστυχώς και τα σκουπίδια των ανθρώπων που τη μετατρέπουν σε σκουπιδότοπο. Η εικόνα ενός νεκρού φλαμίνγκο δίπλα σε ένα πεταμένο φλιτζάνι καφέ λέει την ιστορία.

Γιατί, γιατί συμβαίνει αυτό στους ανθρώπους; Έρχεστε να απολαύσετε τη φύση, σωστά; Τότε γιατί είναι τόσο χάος εδώ;
Είναι ο κόσμος μας και είμαστε όλοι υπεύθυνοι για αυτόν, για μια υγιή φύση και περιβάλλον διαβίωσης. Μια λεπτή γραμμή μεταξύ του καλού και του κακού. Είναι δύσκολο να βρεθεί μια καλή ισορροπία. Είναι εύκολο να πετάξετε τα σκουπίδια σας στον κάδο απορριμμάτων.
Η Ελλάδα είναι μια τόσο όμορφη χώρα που της αξίζει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Ας κάνουμε όλοι κάτι για να καθαρίσουμε τον κόσμο έτσι ώστε η όμορφη φύση να ανακάμψει. (https://www.instagram.com/p/CIWN6KZhiyl/)

etoliko.gr