Η Δημοτική αρχή, της οποίας ήμουν μέλος, διατείνονταν ανοιχτές διαδικασίες και δημόσιο διάλογο ακριβώς γιατί οι έννοιες του δικαίου, της ελεύθερης άποψης και της αντίθετης γνώμης αποτελούσαν την ψυχή και το σώμα ενός οργανισμού που θα έφερνε την « Δημιουργική Ανατροπή » στην πολιτική ζωή του τόπου.

Αντ΄ αυτού παρακολουθώντας τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής και συζητώντας καθημερινά με πλήθος κόσμου είναι έκδηλος ο συγκεντρωτικός και ο αυταρχικός τρόπος με τον οποίο η δημοτική αρχή εκτελεί τα καθήκοντά της. Συμπεριφορές που η ίδια καταδίκαζε για την προηγούμενη δημοτική αρχή!

Θα περίμενε κανείς λοιπόν στην κορυφαία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και χώρος να συζητηθούν όλες οι απόψεις. Ακόμη και εκείνες που δεν μας αρέσουν. Εξάλλου η πεμπτουσία της δημοκρατίας είναι αυτή ακριβώς. Η έκφραση της ελεύθερης γνώμης.

Η δημοτική αρχή επέλεξε να συζητήσει μόνο τη δική της πρόταση. Και επειδή έχω ζήσει ανάλογες συμπεριφορές όταν ζητούσα τη σύγκλιση της δημοτικής ομάδας ώστε να συζητηθεί η αντίθετη άποψη θυμάμαι μία απάντηση. 

Εγώ είμαι ο Δήμαρχος, εγώ αποφασίζω.

Ξεκαθαρίζω προς πάσα κατεύθυνση ότι η απόφασή μου να μην συμμετέχω στο δημοτικό συμβούλιο ΔΕΝ δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε κανέναν επικεφαλής οποιουδήποτε συνδυασμού ούτε αποτελεί προϊόν ρεβανσισμού για τη δημοτική αρχή η οποία τουλάχιστο σε δύο πρώην στελέχη της φέρθηκε πολιτικά άνανδρα. Το τελευταίο έχω την υπομονή και περιμένω να το κρίνει ο κόσμος.

Από την άλλη η δική μου ψήφος δεν θα γίνει ΠΟΤΕ αντικείμενο συναλλαγών και άλλων παρασκηνιακών μεθοδεύσεων. 

ΥΓ1. Κε Δήμαρχε και κε Πρόεδρε, έχετε εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες και έτσι οφείλετε να κυβερνήσετε το δήμο, σεβόμενοι και τον τελευταίο δημότη έστω κι αν αυτός είναι ο πολιτικός σας αντίπαλος, επιτρέποντας να ακουστεί δημοκρατικά κάθε άποψη. Εσείς αντιθέτως επιλέγετε να φιμώνετε τις αντίθετες απόψεις. Αυτό παραπέμπει σε κάτι άλλο που δεν αρχίζει από Δ…(Δημοκρατία) αρχίζει από Φ…(όλοι καταλαβαίνουν)

ΥΓ2. Η οποιαδήποτε επίκληση νομικής ερμηνείας ακολουθήσει για να δικαιολογήσει τη στάση σας παραπέμπει στον γραφειοκρατικό σκόπελο της δημόσιας διοίκησης που οι πολίτες απεχθάνονται. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται..Μάλλον όμως ο ουρανός δεν είναι και τόσο καθαρός..

Διαμαντόπουλος  Σπύρος

Οικονομολόγος, ΜΒΑ

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος