Να ανοίξουν τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα και στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι που συνεδρίασαν επί τούτου, εκτάκτως, σήμερα (7/01/2021) το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το click away θα ξανασυζητηθεί αύριο πάλι καθώς σήμερα δεν ελήφθη απόφαση.

Υπάρχει μια τάση στην επιτροπή για step by step προσέγγιση των πραγμάτων, δηλαδή να δούν πρώτα πως θα επιδράσει το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων στην επιδημιολογική εικόνα και έπειτα να ληφθεί απόφαση για το clickaway.

Στην όποια περίπτωση, την τελική απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αύριο από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Με τους επιστήμονες να συναινούν στην επαναφορά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επικαιροποιώντας το σχέδιό τους, την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγουν:

· Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης.

· Επιπλέον, αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου προσέρχονται (σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο) στα σχολεία όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

· Επίσης, εκκινούν αύριο, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου τα μαθήματα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσια, Λύκεια), αλλά μέσω της τηλεκπαίδευσης.

protothema.gr