Ξεκίνησε σήμερα, Σάββατο 16 Ιανουαρίου, ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, την ημέρα έκλεισε στο Μεσολόγγι ένας παππούς 100 ετών ο οποίος έχει γεννηθεί το 1921, που έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Μετά την πρώτη φάση εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας, αλλά και ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και φιλοξενούνται σε δομές, το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού εισέρχεται στην φάση της χορήγησης της πρώτης δόσης του εμβολίου στον γενικό πληθυσμό  με προτεραιότητα σε πρώτη φάση τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 85 ετών.

Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, οι πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας είχαν (και έχουν) τη δυνατότητα να κλείσουν το ραντεβού τους προκειμένου να πραγματοποιήσουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Οι πρώτοι σχετικοί εμβολιασμοί έγιναν χωρίς προβλήματα και στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου

Σύμφωνα με το aixmi-news.gr, εμβολιάστηκαν  οι 10 πρώτοι ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Το εντυπωσιακό ήταν ότι την ημέρα έκλεισε ένας παππούς 100 ετών ο οποίος έχει γεννηθεί το 1921, που έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου μεταξύ των εμβολιασθέντων ήταν ένας 90χρονος από την Μπαμπίνη, όπως αναφέρει στο blog του χωριού, ο Γιάννης (μπαρμπα-Γιάννης) Μασσαλής.

agrinionews.gr