Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησε την Τρίτη 18 Ιανουαρίου, ο βουλευτής της ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Καραγκούνης με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη. Ο Βουλευτής μετέφερε στον Υπουργό δύο ζητήματα άμεσης προτεραιότητας που αφορούν τους δήμους της Ι.Π. Μεσολλογγίου και του Ακτίου- Βόνιτσας.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τον δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου, ο κ. Καραγκούνης ανέφερε στον Υπουργό την επιτακτικότητα ταχείας ικανοποίησης του αιτήματος του δήμου για έκτακτη επιχορήγηση ποσού 300.000€ για τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή από τις πλημμύρες που έλαβαν χώρα τον Οκτώβρη του 2019.  

Αναφορικά με τον δήμο Ακτίου- Βόνιτσας, ο βουλευτής περιέγραψε στον κ.Βορίδη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή στις αρχές του μήνα. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις δημιούργησαν τεράστιες ζημίες στο αγροτικό οδικό δίκτυο αποκόπτοντας τους γεωργό-κτηνοτρόφους από τις εγκαταστάσεις τους, ενώ παράλληλα μεγάλο μέρος του νεκροταφείου Κατούνας υπέστη καθίζηση. Το κόστος αποκατάστασης των ζημιών αυτών ανέρχεται σε ποσό που υπερβαίνει την οικονομική δυνατότητα του Δήμου. Ο κ. Καραγκούνης ζήτησε από τον Υπουργό την άμεση εξεύρεση λύσης για όσο το δυνατόν πιο γρήγορη έγκριση της πίστωσης που έχει αιτηθεί ο Δήμος προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημίες και ο αγροτικός κόσμος να διενεργεί απρόσκοπτα τις ασχολίες του.

Ο Υπουργός αναγνώρισε την επιτακτικότητα εύρεσης λύσης των ανωτέρω ζητημάτων και διαβεβαίωσε τον κ. Καραγκούνη ότι θα υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ