…μας το στείλατε και το δημοσιεύσαμε…

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε μέσω δελτίο τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για συγκεκριμένες “Βελτιώσεις πρόσβασης σε έξι προσκυνηματικούς χώρους της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας”. Όπως αναφέρονταν σε αυτό “…σήμερα Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 ο Περιφερειάρχης υπέγραψε αντίστοιχες προγραμματικές συμβάσεις με τους Δημάρχους Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, Μεσολογγίου Κώστα Λύρο και Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα… η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτεί με 1,2 εκατ ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τις εργασίες βελτίωσης των οδών πρόσβασης προς την Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κατερινούς, Ιερά Μονή της Παναγίας της Λυκουρίσσης στην Σκουτερά Αγρινίου, Ιερό Μετόχιο Αγίου Χαραλάμπους Νεοχωρίου στο Δήμο Μεσολογγίου.

Επίσης, με 1,5 εκατ ευρώ χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια οι εργασίες προς την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παραβόλας του Δήμου Αγρινίου…”.

Το συγκεκριμένο έργο είχε ανακοινωθεί σχεδόν προ διετίας από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή. Τότε όμως στις “Βελτιώσεις πρόσβασης” συμπεριλαμβάνονταν και ο δρόμος πρόσβασης προς τον προσκυνηματικό χώρο της Άγια Αγάθης, ο οποίος τώρα δεν συμπεριλαμβάνεται.

Τόσο εγώ προσωπικά όσοι και πολλοί ακόμη συμπολίτες που επί σειρά ετών συμμετέχουμε ενεργά στο Πανηγύρι της Αγιά Αγάθης, Ρωτάμε: Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη. Τον αρμόδιο συντοπίτη μας Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μαυρομμάτη. Το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κώστα Λύρο.

1ον) Για ποιους λόγους δεν συμπεριλαμβάνεται στις “Βελτιώσεις πρόσβασης στους προσκυνηματικούς χώρους της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας”, ο δρόμος πρόσβασης προς τον προσκυνηματικό χώρο της Άγια Αγάθης;

2ον) Περιλαμβάνεται στο άμεσο πρόγραμμα έργων της Περιφέρειας και του δήμου η βελτίωση του συγκεκριμένου δρόμου ή όχι;

Παναγιώτης Σαλονίτης

Διαβάστε ακόμα σχετικό άρθρο του etoliko.gr: Εκτός προγράμματος ο δρόμος προς την Αγία Αγάθη