…μας το στείλατε και το δημοσιεύσαμε…

Ας αρχίσω αναφέροντας σας την έννοια του εθελοντισμού . Εθελοντισμός λοιπόν είναι  η μη αμειβόμενη δραστηριοποίηση των πολιτών που επιδιώκουν την ανιδιοτελή προσφορά κοινωνικού έργου και εκφράζουν μια συγκεκριμένη στάση ζωής που ενσωματώνει τις αξίες της αλληλεγγύης, της φιλανθρωπίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής συμμετοχής.Στόχος των εθελοντών είναι να παρέμβουν και να συνδράμουν στη διαμόρφωση ενός καλύτερου κόσμου. Ακριβώς αυτό συνέβη πίσω το μουσείο της Βάσως Κατράκη στο λιμανάκι όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι στο Αιτωλικό.

Μια ομάδα νέων εθελοντών με προσωπική τους πρωτοβουλία  εργάστηκαν για την ανάπλαση του χώρου και αφού πριν από μέρες έφτιαξε ξύλινα σπίτια για τα υδρόβια πτηνά , έβαλε ποτίστρες με γλυκό νερό για να πίνουν πρόσθεσε σπάνια είδη πάπιας όπως είναι ΠΑΠΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ και  μαύρους κύκνους ΠΑΠΙΑ ΜΑΝΔΑΡΙΝΟΣ την ΙΝΔΙΚΗ ΧΗΝΑ κ.α  την Κυριακή λοιπόν πήραν τα εργαλεία τους και ξεκίνησαν για το λιμανάκι για να φτιάξουν αυτήν την φορά μια ξύλινη περίφραξη έτσι ώστε όλοι εμείς να απολαμβάνουμε τα σπάνια είδη των πουλιών από ασφαλή απόσταση  ώστε να μην διαταράσσουμε την ισορροπία του οικοσυστήματος.
Μα δεν υπάρχουν λόγια να σας ευχαριστήσουμε παιδιά είναι τόσο όμορφα ανιδιοτελές αυτό που κάνατε για όλους εμάς .Να σας ευχαριστήσουμε για τον χρόνο που διαθέσατε για να γίνουν όλες αυτές οι εργασίες .Μας κάνατε επιτέλους να έχουμε κάτι αξιοπρεπές να αναφέρουμε σε κάποιον ξένο  που θα μας ρωτούσε τι αξίζει να δει στο Αιτωλικό μας.Μας προσφέρατε μια όμορφη επιλογή περιπάτου με τα παιδιά μας και μάλιστα στην εποχή του κορονοϊου που όλοι το έχουμε τόσο ανάγκη.Μας δείξατε σε πόσο όμορφο και μοναδικό οικοσύστημα είναι το Αιτωλικό μας.Η ανάπλαση που κάνατε στο λιμανάκι είναι ένα σημείο αναφοράς .

Σας ευχαριστούμε που μας δείξατε ότι ο εθελοντισμός μπορεί να τα καταφέρει υπεράνω του δέοντος σε όλους εμάς που καθισμένοι εκ του καναπέως κρίνουμε και και επικρίνουμε κάθε φορά  την εκάστοτε δημοτική αρχή για έλλειψη ενδιαφέροντος για το Αιτωλικό μας και το φυσικό του περιβάλλον.Μα πάνω από όλα μας κάνατε υπερήφανους γιατί είστε Αιτωλικιώτες που αγαπούν το Αιτωλικό και μας δείξατε ότι από εμάς τους πολίτες μπορούν αρκετές φορές να φτιαχτούν τα κακώς κείμενα της πόλης μας μέσω το εθελοντισμού!!! Χίλια μπράβο σας να σας πούμε και πάλι δεν θα φτάσουν!!!!
Αναφέρω τα ονόματα των νέων και ας με συγχωρήσουν αν κάποιον έχω ξεχάσει και προσέφερε και εκείνος την βοήθεια του. 

Εθελοντική Ομάδα Aitoliko Limanakipark
Λάμπρος Χαρέλος, Τάσος & Γιώργος Γεωργούσης, Παναγιώτης Καρέτσος, Βασίλης Φούντας, Χρήστος Μπαρούχος, Στράτος Μπαρούχος, Φώντας Γαρδέλης, Γιώργος Μαρμελαγκας, Κώστας Τσελίκας.

Τα  υλικά που χρειάστηκαν για την κατασκευή της ξύλινης περίφραξης προσέφερε ο Εργολάβος κ. Χαρίτος 
Υπάρχει και σελίδα στο Facebook Aitoliko Limanaki Park για όλους όσους θέλουμε να τους βοηθήσουμε !!! Σας ευχαριστούμε για όλα εκ βάθους καρδίας !!!!!

Μαρία Κορνιλάκη