Ανήκουστα είναι αυτά που διαβάζουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ακούμε από συμπολίτες μας τις τελευταίες μέρες για την εξαφάνιση αδέσποτων σκυλιών της πόλης μας.

Δυσκολεύομαι τόσο να τα πιστέψω όσο και να τα κατανοήσω.

Δεν μπορεί να δεχτεί το μυαλό μου ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός της δημοτικής αρχής για την επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων σκυλιών είναι η παράνομη περισυλλογή και μεταφορά τους σε άγνωστα σημεία.

Δεν μπορεί να δεχτεί το μυαλό μου ότι ο δήμος ενεργεί παρανόμως, μετά από καταγγελίες συμπολιτών μας.

Δεν μπορεί να δεχτεί το μυαλό μου ότι η δημοτική ομάδα ταΐζει φόλες και τροφές με υπνωτική ουσία τα αδέσποτα τετράποδα.

Δεν μπορεί να δεχτεί το μυαλό μου ότι αιρετοί του δήμου μας δανείστηκαν από συμπολίτη μας το όχημά του για να περιμαζέψουν αδέσποτα σκυλιά.

Δεν μπορεί να δεχτεί το μυαλό μου ότι οι αντιδήμαρχοι του δήμου μας έχουν αναλάβει το ρόλο του μπόγια.

Δεν μπορεί να δεχτεί το μυαλό μου ότι η πρόεδρος της πόλης μου υπέδειξε τα αδέσποτα που εξαφανίστηκαν.

Δεν μπορεί να δεχτεί το μυαλό μου ότι οι δημοτικοί άρχοντες μετέφεραν τα τετράποδα αυτά σε άγνωστα μέρη αντί για το κέντρο φιλοξενίας του δήμου μας στην Κατοχή.

Δεν μπορεί να δεχτεί το μυαλό μου ότι η δημοτική αρχή «άρπαξε» μέσα από αυλή δεσποζόμενο ζώο.

Δεν μπορεί να δεχτεί το μυαλό μου ότι ο Δήμαρχος έδωσε τέτοιες εντολές.

Δεν μπορεί να δεχτεί το μυαλό μου ότι τελικά οι υπεύθυνοι, σύμφωνα με το νόμο, για την επιβίωση των αδέσποτων σκυλιών είναι οι υπεύθυνοι για την εξαφάνισή τους.

Και τέλος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ότι όλα αυτά έγιναν διότι αναμένουμε γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια να κάνει γυρίσματα για την εκπομπή της στην περιοχή μας.

Συγγνώμη, αλλά ΔΕΝ μπορώ να δεχτώ όλες τις παραπάνω φήμες.

Είναι αδιανόητη μια τέτοια προσέγγιση. Δε στέκει λογικής μια τέτοια προσέγγιση. Είναι άρρωστη, βρε παιδιά, και αδυνατώ να την αποδεχτώ.

Καταλαβαίνω και σέβομαι την οργή του κάθε συμπολίτη μου που έχει δεχτεί επίθεση από αδέσποτο σκύλο.

Καταλαβαίνω και σέβομαι τον φόβο του κάθε συμπολίτη μου για τα σκυλιά.

Αλλά ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω και να σεβαστώ τη θανάτωση με φόλες, την παράνομη περισυλλογή και εξαφάνιση των αδέσποτων σαν λύση του προβλήματος.

Υπάρχει συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία τους, το οποίο πρέπει να ακολουθηθεί τόσο από την δημοτική αρχή όσο κι από τους φιλόζωους.

Παρακαλώ, όμως, τους κύριους της δημοτικής αρχής να προβούν σε διαψεύσεις των φημών αυτών, ώστε να επανέλθει το μυαλό μου στη θέση του και να μπει τέλος σε όλη αυτή την παράλογη συζήτηση.

Όπως, φυσικά, παρακαλώ τους φιλόζωους της πόλης μου και τις φιλοζωικές του δήμου να προβούν σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, με τα στοιχεία και τις αποδείξεις που επικαλούνται ότι έχουν, ώστε να μπει ένα τέλος σ΄ αυτή την παρωδία.

Εν μέσω επετειακής χρονιάς και εορτασμού των διακοσίων χρονών από την Ελληνική Επανάσταση είναι κρίμα να γινόμαστε πανελλαδικά ρεζίλι.

Σπυρίδων Δ. Σταράμος