«Από το ξεκίνημα της πανδημίας εδώ και ένα χρόνο στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου τηρούνται με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όλο αυτό το διάστημα, οι μοριακοί έλεγχοι εργαζομένων και φιλοξενούμενων από τον ΕΟΔΥ ήταν συνεχείς, όπως και τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης εργαζομένων και φιλοξενούμενων.

Επιπρόσθετα, από τη νοσηλευτική υπηρεσία του ιδρύματος γινόταν καθημερινά και rapid test για καλύτερο έλεγχο της κατάστασης.

Όμως, τα μέτρα αυτά δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τη διασπορά του ιού στο ίδρυμα, λόγω της αύξησης του ιικού φορτίου στην περιοχή του Μεσολογγίου τις τελευταίες 15 ημέρες.

Η κλινική εικόνα όσων έχουν μολυνθεί είναι καλή, καθώς έχουν εμφανίσει ήπια συμπτώματα της νόσου, ενώ υπάρχουν και ασυμπτωματικοί.

Στο νοσοκομείο Μεσολογγίου παραμένουν για νοσηλεία δυο φιλοξενούμενοι του ιδρύματος, για καλύτερη περίθαλψη, λόγω του ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Ευελπιστούμε, λόγω και του γεγονότος ότι την περασμένη εβδομάδα έγινε η πρώτη φάση του εμβολιασμού, σε προσωπικό και εργαζόμενους δεν θα υπάρξει επιπλέον, διασπορά.

Με αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος το προσωπικό του ιδρύματος είναι δίπλα στους φιλοξενούμενους και όπως πάντα παρέχει, ενημέρωση στους συγγενείς τους.»

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ