Ξεκινούν τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca για τις ηλικίες 60-64 ετών.

Οι εμβολιασμοί γίνονται με ραντεβού που οι ενδιαφερόμενοι κλείνουν online.

Σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής του Κ.Υ., κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος αναφέρει: “Το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού από τη Δευτέρα 15/02/2021 είναι πανέτοιμο, βάσει προγράμματος, να υποδεχθεί  για εμβολιασμό τους συνανθρώπους μας, στα πλαίσια της πανελλήνιας προσπάθειας εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19” .

Παράλληλα, o επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας», Σταύρος Καμμένος, δημοσίευσε ανοιχτή επιστολή για τους εμβολιασμούς, επισημαίνοντας το ότι οι κάτοικοι Αγρινίου αναγκάζονται να εμβολιαστούν σε Αιτωλικό ή Θέρμο.

«Κύριε Δήμαρχε,

΄Όπως σας είναι γνωστό η παράταξή μας «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» στην τελευταία , μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ευθέως έθιξε και σαφώς αναφέρθηκε σε παραλείψεις , αδυναμίες και καθυστερήσεις που οδηγούν την πόλη μας σε συνεχείς ήττες.

Μεταξύ άλλων αναφερθήκαμε και στις μεγάλες καθυστερήσεις που αφορούν τον εμβολιασμό του πληθυσμού του Δήμου μας κατά της πανδημίας covid 19. To ίδιο επισημάνθηκε και από τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Φαίνεται όμως ότι παρά τις επισημάνσεις και την παραδοχή ότι πρέπει όλα τα ανωτέρω να επιλυθούν και να προχωρήσει ο εμβολιασμός, τα πράγματα όχι μόνο δεν βελτιώθηκαν, αλλά χειροτέρεψαν.

Συγκεκριμένα από χθές (10/2/2021) άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού και των κατοίκων του Δήμου μας ηλικίας 60-64 ετών. Με έκπληξη, τόσο ο ίδιος ο υπογράφων , όσο και άλλοι συνδημότες μας πληροφορηθήκαμε ότι ορίζονται ραντεβού για τον εμβολιασμό μας, ο οποίος όμως πρέπει να πραγματοποιηθεί είτε στο κέντρο υγείας Θέρμου είτε στο κέντρο υγείας Αιτωλικού. Δηλαδή θα πρέπει οι δημότες του Αγρινίου να διανύσουν 30+30=60 χλμ για να εμβολιαστούν με ό, τι αυτό συνεπάγεται σε δαπάνες , κινδύνους απώλεια χρόνου. Ο απόλυτος παραλογισμός. ΟΙ κάτοικοι της μεγαλύτερης πόλης να αναγκάζονται να μετακινηθούν χιλιόμετρα σε γειτονικές κωμοπόλεις για να εμβολιαστούν , με δικά τους έξοδα. ΄Αν μάλιστα εμφανίσουν και κάποια παρενέργεια να απέχουν χιλιόμετρα και από το νοσοκομείο και από τα σπίτια τους. Αφήστε που πολλοί δεν θα πάνε γιατί δεν μπορούν αντικειμενικά να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης.

Άρα θα μείνουν ανεμβολίαστοι.

Κ. Δήμαρχε. Η παράταξή μας δηλώνει ότι θα συνδράμει κάθε πρωτοβουλία και ενέργειά σας για την άμεση επίλυση αυτού του προβλήματος, καλώντας σας παράλληλα στην χωρίς καθυστερήσεις ενεργοποίησή σας για τον άμεσο τερματισμό αυτής της εκτός λογικής κατάστασης που πάει να δημιουργηθεί , και τον άμεσο εμβολιασμό των κατοίκων του Αγρινίου, σε εμβολιαστικά κέντρα εντός των ορίων της πόλης μας.

Για την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ»

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca θα γίνουν σε περιφερειακά Κέντρα Υγείας, καθώς στα ήδη λειτουργούντα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού (Νοσοκομεία Μεσολογγίου-Αγρινίου και Κέντρο Υγείας Αγρινίου) είναι σε εξέλιξη η χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε άλλες ηλικιακές ομάδες και κάθε νέο ραντεβού τοποθετείται σε πολύ μεταγενέστερο χρόνο. Στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου τα ραντεβού είναι κλεισμένα μέχρι 4 Απριλίου. Επιπλέον, είναι διαφορετικές οι εμβολιαστικές διαδικασίες με το εμβόλιο της Pfizer και της Astrazeneca και δεν είναι προτιμητέο να λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα.

etoliko.gr