Ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη 13/2 εργασίες κλαδέματος στο δασάκι Αιτωλικού.

Συγκεκριμένα, έφτασε στο χώρο φορτωτής και κλαδεύονται μέχρι και σήμερα όλοι οι ευκάλυπτοι.


Το κλάδεμα των συγκεκριμένων δέντρων αναμενόταν εδώ και χρόνια, αφού έσπαγαν και έπεφταν πολλά κλαδιά από τον αέρα ή μπλέκονταν στα καλώδια της ΔΕΗ και δημιουργούσαν πρόβλημα στη ρευματοδοσία της περιοχής.

Ωστόσο, οι μέρες που ακολούθησαν έδειξαν ότι ίσως κάτι δεν πήγε καλά στο όλο εγχείρημα. 

Οι Αιτωλικιώτες ξεσηκώθηκαν στα social media, αλλά και με παρουσία στο δασάκι και τσακωμούς με το συνεργείο που ανέλαβε το έργο.

Διαβάσαμε ότι το δασάκι καταστράφηκε, ότι ο εργολάβος θέλει να καρπωθεί την ξυλεία για ίδιο οικονομικό όφελος και γι’ αυτό το παράκανε με το κλάδεμα, διαβάσαμε ότι δεν υπήρχε καμία συνεννόηση Δήμου και εργολάβου για το πώς να γίνει το κλάδεμα, ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και θα μείνουμε χωρίς δέντρα στο Αιτωλικό. 

Ο πρώην δήμαρχος, κ. Καραπάνος, επισκέφθηκε το χώρο με τον κ. Γένδουλα και ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook: “Συναισθήματα χαράς και λύπης ταυτόχρονα !!! Παραδώσαμε ένα έργο ομορφιάς και καλαισθησίας στο νότιο Αιτωλικό που με την βοήθεια των εθελοντών έδωσαν πνοή στην περιοχή και κάποιοι προσπαθούν να διαλύσουν και να καταστρέψουν το τελευταίο αλσύλλιο στο νησί μας !!!Σταματήστε τώρα την ολοκληρωτική καταστροφή !!!Δασαρχείο και υπηρεσία πρασίνου δώστε τέλος στην απόλυτη καταστροφή !!”

Σε ερώτηση που έθεσε το etoliko.gr στον αντιδήμαρχο Χωρικής Ευθύνης Δημοτικής Ενότητας Αιτωλικού,  ο κύριος Μασαούτης μας δήλωσε ότι ο Δήμος έχει πάρει άδεια από το δασαρχείο, μετά από σύσταση γεωπόνου να τα κόψουν, αφού το περασμένο καλοκαίρι τα δέντρα ήταν άρρωστα. Επιπλέον, μας ενημέρωσε ότι θα κοπούν όλοι οι ευκάλυπτοι στο Αιτωλικό (σχολεία – θεατράκι – σταθμός). 

Συγκεκριμένα για τους ευκάλυπτους στο δασάκι, δήλωσε ότι κόπηκαν στα σταυρώματα γιατί δεν γινόταν να κοπούν αλλού.

etoliko.gr