Αγαπητοί συνδημότες,

Επειδή πολλοί θα «τρέξουν» να ερμηνεύσουν κατά το δοκούν την σημερινή μου απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο, ελεύθερα και ανεξάρτητα, ενημερώνω προς όλες τις κατευθύνσεις τα παρακάτω.

Η απόφασή μου να μην  δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην Δημοτική Αρχή έχει καθαρά χαρακτήρα ΔΥΣΦΟΡΙΑΣ για τον τρόπο που επιλέγει να διοικεί και ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ για τις καθυστερήσεις σε όλα τα επίπεδα των έργων του Δήμου που εκφράζονται μέσα από το Τεχνικό Πρόγραμμα ενός Δήμου δεκαεπτά μήνες τώρα.

Δεν αποτελεί πράξη εκδίκησης σε προσωπικό επίπεδο γιατί απλούστατα δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Δεν αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην αξιωματική αντιπολίτευση γιατί ο ίδιος ζήτησα τόσο από τον επικεφαλής κ. Παντελή Σκαρμούτσο όσο και από τον επικεφαλής κ. Καραπάνο να καταθέσουν εναλλακτικές προτάσεις. Γιατί ο ίδιος δεν μπορούσα. Γιατί μόνιμα η δημοτική αρχή απαξιώνει τις προτάσεις και γενικότερα τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ και δεν απαντά ποτέ στις ερωτήσεις που τίθενται.

Με την άρνησή μου σήμερα και την ψήφιση της μοναδικής εναλλακτικής πρότασης κρούω το κώδωνα του κινδύνου στη δημοτική αρχή. Αν τελικά έχει κάποια αξία για την ίδια και τους συνεργάτες της.

Σας βαθμολογώ για την πορεία σας και τον τρόπο που διοικείτε. Με το μοναδικό μου όπλο που δεν μπορείτε να πάρετε. Την ψήφο μου.

Αισθάνομαι θλίψη για το πλήθος των υπαλλήλων που πνίγονται και  αδικούνται από την πολιτική σας ενώ θέλουν να φύγουν από το Δήμο ερημώνοντας τα αντίστοιχα τμήματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του Δήμου στη συνέχεια.

Σήμερα δεν έχουμε εκλογές. 

Σήμερα δεν διοικεί ο κ. Καραπάνος.

Ο ίδιος κρίθηκε αυστηρά από τον κόσμο το 2019 ο οποίος έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Δεν ενδιαφέρει κανέναν η προσωπική σας βεντέτα. Όπως δεν ενδιέφερε και η δική μου. Κρίθηκαν όλα αυτά στις πρόσφατες εκλογές.

Σήμερα διοικείτε εσείς κ. Δήμαρχε. Και αν δε θέλετε να έχετε την τύχη του κ. Καραπάνου αλλάξτε ρότα. Το παγόβουνο, αυτό που σας προειδοποίησα εγκαίρως όταν το έβλεπα, είναι μπροστά σας. Και αν συνεχίσετε έτσι η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη.

Και η πόλη θα χάσει ακόμη 4 χρόνια..

ΥΓ.1. Το τεχνικό πρόγραμμα που με δική σας ευθύνη συντάξατε είναι το χαμηλότερο ( σε επίπεδο χρημάτων ) πρόγραμμα όλων των εποχών. Και αυτό γιατί αναιτίως δεσμεύσατε ιδίους πόρους του Δήμου και εγκλωβιστήκατε.

ΥΓ.2. Το ψευτοδίλημμα για τις καθυστερήσεις στη λειτουργία του Δήμου σας ενημερώνω ότι δεν πείθει κανέναν. Αν πραγματικά ήσασταν εντός χρόνου δεν θα φέρνατε το τεχνικό πρόγραμμα την 29.12.2020. Θα το είχατε κάνει νωρίτερα, θα είχατε φέρει και τις όποιες εναλλακτικές προτάσεις και σήμερα θα είχαμε και Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό. Μην αναζητείτε ευθύνες σε εκείνους που συμπεριφέρονται ως αντιπολίτευση. Εσείς διοικείτε.  

ΥΓ.3. Η περιπέτεια υγείας (covid19) που περνά ο πλανήτης σας έχει ωφελήσει και σας έχει δώσει χρόνο και χρήμα που εσείς επιλέγετε να σπαταλάτε. Μην αυταπατάστε ωστόσο. H επιδημία θα τελειώσει και θα φανεί η ανεπάρκειά σας σε όλο της το μεγαλείο. Οι δε δημότες βλέπουν καταγράφουν και όταν έρθει η ώρα θα μιλήσουν.

Δε παίζω παιχνίδια, δημοσιοποιώ τη θέση μου όντας καθαρός απέναντι σε όλους τους δημότες και με την ελπίδα ότι θα σταματήσει ο κατήφορος στον οποίο έχει μπει ο δήμος μας.

Διαμαντόπουλος  Σπύρος

Οικονομολόγος, ΜΒΑ

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος