Η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους, το μυστήριο που περιβάλλει αυτό το δυστύχημα είναι τόσο μεγάλο που η ίδια η ρωσική αστυνομία “άνοιξε” και πάλι την υπόθεση για να μπορέσει να δώσει ένα τέλος στις θεωρίες. Μέχρι όμως να γίνει αυτό έχουμε κάθε δικαίωμα να ψάξουμε και να δώσουμε τη δική μας εξήγηση για τον τραγικό θάνατο των εννέα πεζοπόρων. Ίσως μερικοί από σας να συμφωνείτε με κάποια από τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει, ίσως βέβαια κάποιοι άλλοι να έχετε ήδη βρει την απάντηση. Μόνο ένας τρόπος μένει για να το μάθουμε…” και ολοκληρώνοντας τα λόγια του ο δικηγόρος της παρέας. ο κύριος Ρόβερ, σηκώθηκε όρθιος και τέντωσε τα χέρια του για να ξεπιαστεί από την καρέκλα.

Εγώ νομίζω οτι τα πράγματα είναι όπως τα λένε από τότε οι Σοβιετικοί και ας με συγχωρέσει ο Θεός που δίνω δίκιο στους εχθρούς του. Οι πεζοπόροι έκαναν λάθος στην πορεία τους και αναγκάστηκαν να κατασκηνώσουν στο “Πέρασμα του Ντιάτλοφ” για να γλιτώσουν από την κακοκαιρία. Κάποια στιγμή το βράδυ τους πλάκωσε μια χιονοστιβάδα και όσοι επέζησαν από αυτό το τραγικό συμβάν, έμειναν αβοήθητοι να πεθάνουν λίγες ώρες αργότερα από υποθερμία. Και όπως έχω ξαναπεί για τα πτώματα που βρέθηκαν στο φαράγγι και είχαν τα παράξενα τραύματα, η μία η κοπέλα έχασε τη γλώσσα και τα μάτια της από κάποιο άγριο ζώο του βουνού και τα κατάγματα στα κρανία και το θώρακα έγιναν από την πτώση στο φαράγγι και από τα μεγάλα κομμάτια πάγου που έπεσαν από πάνω τους. Ορίστε η αλήθεια και σας τη λέω εγώ, που είμαι και άνθρωπος του Θεού!“, είπε ο πατέρας Οράτιος και συνέχισε να απολαμβάνει το τσάι του.

Έλα ρε παπά, είναι δυνατόν να είσαι τόσο αφελής; Αφού άλλοι βρέθηκαν ένα μίλι μακριά από την κατασκήνωση και χωρίς να φοράνε τα ρούχα τους ενώ να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε οτι η σκηνή είχε τρύπα από τη μέσα μεριά. Προφανώς αυτό που έγινε τους ανάγκασε να φύγουν άρον άρον από την κατασκήνωση και έτσι να πεθάνουν από το κρύο. Αυτοί που έπεσαν στο φαράγγι σίγουρα μέσα στην ταραχή τους δεν πρέπει να κατάλαβαν που βρίσκονταν και σκόνταψαν μέσα. Κάτι τους χτύπησε όσο ήταν στη σκηνή και προσπάθησε να τους εγκλωβίσει. Τέτοια πράγματα γίνονται μόνο από τους ανθρώπους οπότε στα σίγουρα οι πεζοπόροι δολοφονήθηκαν και δεν σκοτώθηκαν από τη… μανία της φύσης” ήταν η άποψη του Κλιντ του ανθρωπολόγου.

Περίμενα μια διαφορετική σκέψη από εσάς κύριε Κλιντ μιας και θεωρείστε αυθεντία στους ανθρώπους και την ιστορία τους. Αλλά μάλλον σας διέφυγε το βασικό “αντικείμενο” που κάνει τους ανθρώπους να γίνονται και πάλι ζώα. Και αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από το σεξ! Όπως ξέρουμε όλοι στην ομάδα των πεζοπόρων που κατασκήνωσαν στο “Πέρασμα του Ντιάτλοφ” υπήρχαν επτά άντρες και δύο γυναίκες. Η μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο φαράγγι, έλειπαν τα μάτια και η γλώσσα της ενώ μία άλλη πληροφορία λέει οτι βρέθηκε στο ρέμα που ήταν πιο κάτω. Με αυτή τη γυναίκα ήταν άλλοι δύο άντρες οι οποίοι έφεραν συντριπτικά κατάγματα στο κρανία και το στέρνο. Η άλλη γυναίκα της παρέας βρέθηκε επίσης με άλλους δύο άντρες κοντά σε ένα δέντρο, λίγο πιο μακριά από τους πρώτους νεκρούς που εντοπίστηκαν γύρω από μια φωτιά που φαίνεται να είχαν ανάψει. Εμένα μου μυρίζει ερωτικό τρίγωνο, μην ξεχνάμε άλλωστε οτι η αποστολή θα έμενε στα χιόνια για κάτι περισσότερο από δύο βδομάδες ενώ η ίδια ομάδα έκανε τέτοιου είδους εξορμήσεις και στο παρελθόν. Οπότε είναι λογικό κάποια από τις κοπέλες να είχε έρθει πιο κοντά με κάποιον άντρα, ένας άλλος ζήλεψε και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Το “τρίγωνο” απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση και οι υπόλοιποι πήγαν να τους βρουν και στο τέλος πέθαναν όλοι“, αυτή ήταν η άποψη του μεσιέ Νταλσί του σκηνοθέτη ταινιών που βρισκόταν στην παρέα.

Πως είναι δυνατόν να βρει κανείς εννέα πτώματα διαλυμένα χωρίς να υπάρχει ούτε ένα στοιχείο; Πως βγάζει κανείς, χωρίς όπλα και μαχαίρια, τα μάτια και τη γλώσσα μιας γυναίκας ή ακόμα χειρότερα, πως στο διάολο βρέθηκε ραδιενέργεια στα ρούχα των πεθαμένων; Κύριοι η απάντηση βρίσκεται στα αστέρια και το σύμπαν που μας περιβάλλει. Το δυστύχημα στο “Πέρασμα του Ντιάτλοφ” ήταν ακόμα μία απόδειξη οτι οι εξωγήινοι υπάρχουν και ζουν ανάμεσά μας! Σχεδόν όλα τα ανεξήγητα φαινόμενα που συμβαίνουν στους ανθρώπους τα αποδίδουμε συνήθως στους εξωγήινους και τα UFO. Είναι τέτοιες οι κλιματολογικές συνθήκες στα Ουράλια όρη, ειδικά το χειμώνα, που είναι απίθανο κάποιος ή κάποιοι άνθρωποι να πήγαν εκεί και να σκότωσαν τους πεζοπόρους. Ακόμα και αυτό με το ερωτικό τρίγωνο αγαπητέ μεσιέ Νταλσί μου φαίνεται αρκετά τραβηγμένο από τη στιγμή που η ομάδα πήγε σε εκείνο το μέρος για συγκεκριμένο σκοπό και όχι για διακοπές. Ήρθε η ώρα να μας πει η ρωσική κυβέρνηση αν έχει παρτίδες με τους εξωγήινους και από πότε“, είπε ο Χουάνμε ο Ισπανός αστρολόγος.

Ακούστε με προσεχτικά για να τελειώνουμε με αυτή την παπαρολογία. Ο καθένας το μακρύ και το κοντό του και στο τέλος θα χορτάσουμε από ανοησίες. Κύριοι, δυο λέξεις: “Σοβιετική Ένωση”. Αυτό και η χρονολογία του δυστυχήματος (Φλεβάρης του 1959) μας δείχνουν ξεκάθαρα οτι ο θάνατος των πεζοπόρων ήταν ευθύνη του σοβιετικού στρατού και των πειραμάτων του. Είναι άλλωστε και η μοναδική εξήγηση που μπορεί να δοθεί σχετικά με τη ραδιενέργεια που βρέθηκε στα ρούχα μερικών πεζοπόρων. “Ψυχρός Πόλεμος”, Σοβιετική Ένωση και ΗΠΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν νέα όπλα μαζικής καταστροφής και ο έλεγχος της πυρηνικής ενέργειας ήταν το μεγάλο έπαθλο. Οι πεζοπόροι βρέθηκαν κατά λάθος σε μέρος που γινόντουσαν στρατιωτικές δοκιμές, ίσως κάποιου καινούργιου όπλου και όταν το κατάλαβαν ήταν πλέον πολύ αργά. Γι’ αυτό και βρέθηκαν άπαντες εκτός της σκηνής, άλλοι πιο μακριά και άλλοι κοντύτερα. Εκείνοι στο φαράγγι πρέπει να την πάτησαν όταν υποχώρησε το έδαφος εξαιτίας των βολών που έκανε ο στρατός και τους πλάκωσε το χιόνι και ο παγετός. Γι’ αυτό δεν πρόκειται ποτέ να μάθουμε την αλήθεια γιατί τότε θα πρέπει να αποζημιωθούν οι οικογένειες των θυμάτων από τη ρωσική κυβέρνηση και παράλληλα να δικαστούν όσοι ήταν τότε στη διοίκηση του σοβιετικού στρατού και γνώριζαν για το δυστύχημα“, ήταν τα λόγια του Βλάντιμιρ του χάκερ.

Εγώ από την πλευρά μου έχω να πω το εξής. Πάντοτε ψάχνουμε λογικές εξηγήσεις για θέματα που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Άλλες φορές τα ρίχνουμε στον Θεό, με το συμπάθιο πάτερ Οράτιε, άλλοτε στις κυβερνήσεις και άλλες φορές στους εξωγήινους. Η αλήθεια είναι οτι αν προσέξουμε τα κείμενα των αρχαίων -και όχι μόνο- πολιτισμών, τότε θα δούμε οτι υπάρχουν πολλές αναφορές σε ανεξήγητα περιστατικά για ανθρώπους που χάθηκαν στα δάση και τα βουνά, για ζώα που βρέθηκαν σφαγιασμένα στο πουθενά και άλλα τέτοια περίεργα. Έχουμε μαρτυρίες για γιγαντόσωμους ανθρώπους που ζουν στα χιόνια και τα βουνά και απαγάγουν ανθρώπους που βρίσκουν σε απομονωμένες περιοχές. Άλλοι τους λένε “Μεγαλοπόδαρους”, άλλοι “Γιέτι” και ανάλογα με το που ζει ο καθένας υπάρχουν και άλλα ονόματα. Το δυστύχημα στο “Πέρασμα του Ντιάτλοφ” είναι αποτέλεσμα μιας τέτοιας επίθεσης και γι’ αυτό δεν μας λένε την αλήθεια, για να μην τρομάξει ο κόσμος και αρχίσει το κυνήγι στα βουνά και στα δάση όπως έκανε το Μεσαίωνα“, είπε ο Αλ Μουχτάρ που ήταν ειδικός στα θέματα σχετικά με τους αστικούς μύθους των λαών της Γης.

Οπότε καταλήξαμε εκεί ακριβώς που ήταν και οι προηγούμενοι από μας, εκεί που θα βρεθούν και αυτοί που θα ακολουθήσουν. Κύριοι μόλις επαναλάβατε αυτά που έχουν πει τόσοι και τόσοι σχετικά με το δυστύχημα στο “Πέρασμα του Ντιάτλοφ”. Και για να μην στενοχωρηθείτε να σας υπενθυμίσω σε περίπτωση που το έχετε ξεχάσει οτι υπάρχουν ακόμα άλλες εξήντα, περίπου, διαφορετικές υποθέσεις. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της ανθρωπότητας και είναι λογικό να μην βγάλουμε ούτε κι εμείς άκρη. Τουλάχιστον περάσαμε όμορφα παρέα, ήπιαμε τα ποτάκια μας και φάγαμε τα κρέατά μας. Ανταμώσαμε μετά από τόσα χρόνια και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα και γι’ αυτό το λόγο σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ! Ελπίζω μέχρι την επόμενη συνάντηση να έχουμε λύσει το θέμα του δυστυχήματος και να δούμε τελικά ποιος από σας έπεσε πιο κοντά στην αλήθεια” και τελειώνοντας τα λόγια του, ο κύριος Ρόβερ σήκωσε ψηλά το ποτήρι του για να κάνει μια πρόποση και οι υπόλοιποι τον μιμήθηκαν, τσούγκρισαν τα ποτήρια τους και ρούφηξαν με λαιμαργία τα ποτά τους.

(Η παραπάνω ιστορία αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας αλλά είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Όλα τα ονόματα είναι τυχαία και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα)

ΖΕΥΣ