«Τους γ@μηηηησ@με» είπε ο πρώην Δήμαρχος πανηγυρίζοντας την «νίκη» του στο διαδικτυακό Δημοτικό Συμβούλιο και έγινε κατευθείαν viral στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Φυσικά για να γίνει viral έβαλε το χεράκι του και ο νυν Δήμαρχος, με τους συμβουλάτορες του, προωθώντας το video μέσω facebook παντού, ώστε να αποπροσανατολίσει τους δημότες από την «ήττα» του.

Μια «ήττα» που στοιχίζει ήδη τον δήμο σε πολλά επίπεδα.

Και αντί να σταθούμε στα αίτια και τους λογούς αυτής, που χρίζουν ιδιαίτερης σημασίας για την περαιτέρω λειτουργιά και ανάπτυξη του δήμου τα επόμενα χρόνια, εδώ και μια εβδομάδα ασχολούμαστε με την άπρεπη και προσβλητική φράση του ΠΡΩΗΝ Δήμαρχου και την επικοινωνιακή αντεπίθεση του ΝΥΝ Δήμαρχου.

Τα πράγματα, όμως, είναι απλά και δεν θέλουν πολύ σκέψη.

Από την μια ο ΠΡΩΗΝ Δήμαρχος έκανε μ@λ@κι@ λέγοντας την παραπάνω φράση και αυτό δεν σηκώνει ούτε συζήτηση ούτε δικαιολογία. ΜΟΜΟ συγγνώμη σηκώνει.

Ενώ από την άλλη ο ΝΥΝ Δήμαρχος τον κατηγορεί για χαμηλό πολίτικο επίπεδο, έλλειψη πολίτικου πολιτισμού και πολίτικης συμπεριφοράς την στιγμή που ξεχνά την άσεμνη συμπεριφορά του Αναπληρωτή Δήμαρχου και πρώην Δήμαρχου Οινιάδων πριν ενάμιση χρόνο στο Δημοτικό Συμβουλίου.

Από την μια ο ΠΡΩΗΝ Δήμαρχος έβγαλε ανακοίνωση με «χαζές» δικαιολογίες του τύπου «αναφερόμουν σε ένα ποδοσφαιρικό γεγονός», προσπαθώντας να δικαιολογήσει την μ@λ@κι@ του. Κάνοντας κατ’ εμέ τα πράγματα χειρότερα *.

Ενώ από την άλλη ο ΝΥΝ Δήμαρχος ζητά την πολίτικη αποπομπή του πρώην Δήμαρχου από την δημόσια διοίκηση για άπρεπη συμπεριφορά κάτι που δεν ζήτησε για την μ@λ@κι@ του άμεσου συνεργάτη του.

Και μέσω όλων αυτών οι περιτρεχόμενοι του ενός και του άλλου σπάνε τα πληκτρολόγια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθώντας να αποφύγουν την επικοινωνιακή ήττα του «αφεντικού» τους.

«Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα» θα πω εγώ, ο ένας κατηγορεί τον άλλον για τα ιδία λάθη που το έκανε ο ίδιος και οι συνεργάτες του.

Δυστυχώς οι πράξεις σας τα τελευταία δυο χρόνια σε θέματα κύρους, ήθους, πολίτικου διάλογου/ επίπεδου/ πολιτισμού και συμπεριφοράς είναι επιεικώς απαράδεκτες. Όπως είπε και ο δημοτικός κωλοτούμπας, των τελευταίων ετών, «μείνατε μετεξεταστέοι».

Ειλικρινά για τις συμπεριφορές σας αυτές ντρέπομαι που σας τίμησα με την ψήφο μου.

Στην πραγματικότητα, πάντως, και οι δυο σας να γνωρίζεται ότι οι ΜΟΝΟΙ χαμένοι στα επικοινωνιακά σας παιχνίδια είναι οι κάτοικοι του Ι.Π. Δήμου Μεσολογγίου. Αφού εμείς γίναμε εθνικώς ρεζίλι των «αδέσποτων»** σκυλιών από τις πολιτικές μας επιλογές.

Δυστυχώς φίλοι μου χάνουμε.

*«Αναφερόσουν σε ένα ποδοσφαιρικό γεγονός» την ώρα του πιο κρισίμου Δημοτικού Συμβουλίου; Ενός συμβουλίου που ο ίδιος «κυνηγήσατε» με την προσφυγή σας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ενός συμβουλίου που βάζει φρένο σε «αλαζονικές» συμπεριφορές Δημάρχων. Ενός συμβουλίου νίκης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ εσείς μιλάγατε στο τηλέφωνο για ένα ποδοσφαιρικό γεγονός εν μέσω τηλεδιάσκεψης; Επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Και ανεπιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ διότι, από ότι φαίνεται στο video, εκείνη την ώρα συζητάγανε το θέμα της λαϊκής αγοράς της πόλη σου.

** Φυσικά και δεν αναφέρομαι στις τετράποδες ψυχές που φέρεται να εξαφάνισαν παράνομα οι αντιδήμαρχοι του τόπου, αλλά στα δίπατα «ζώα» που διοικούν. Ζητώ συγγνώμη στα ζώα αν (ή που) τα πρόσβαλα.

Σπυρίδων Δ. Σταράμος