Στην τελική ευθεία η παραχώρηση ώστε να παραδοθεί στις επόμενες γενιές η ιστορική και πολιτισμική μας κληρονομιά όπως πρέπει και της αξίζει.Ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών για την τοπική κοινωνία και ταυτόχρονα πρωταρχικό μέλημα της Δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Κώστα Λύρου, βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία υλοποίησης.

Πρόκειται για το παλιό νοσοκομείο «Χατζηκώστα», για το οποίο ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Γιάννης Καρβέλης, με απαντητικό έγγραφό του συμφωνεί στην παραχώρησή του προς το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, με σκοπό την διάσωση, την αποκατάσταση και την βέλτιστη αξιοποίησή του.

Ο Κώστας Λύρος επικαιροποίησε τις θέσεις του Δήμου στέλνοντας παράλληλα τεκμηριωμένο υπόμνημα, στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων πως είναι ιστορικό χρέος η διάσωση του παλαιού νοσοκομείου.

Προχωρά ο πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός

Τα όσα έχουν λάβει χώρα και προαναφέρονται «δυναμώνουν» ακόμη περισσότερο τις ενέργειες και αποφάσεις του Δήμου να προβεί σε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών για την ενοποίηση και ανάδειξη των ιστορικών χώρων πέριξ του Κήπου των Ηρώων.

Iaitoloakarnania.gr