Ασφυκτική είναι πλέον η πίεση που αρχίζει να υφίσταται το Νοσοκομείο Αγρινίου σε ότι αφορά τη διαχείριση των περιστατικών κορωνοϊού που καλείται να νοσηλεύσει.

Στην παρούσα φάση, στην κλινική κορωνοϊού ο αριθμός των νοσηλευόμενων ανέρχεται στους 27 ενώ τέσσερα ακόμη περιστατικά καταλαμβάνουν κλίνες στην ΜΕΘ Covid. Είναι γεγονός ότι τα περιθώρια για να λειτουργεί εύρυθμα το Νοσοκομείο έχουν «στενέψει» επικίνδυνα. Γεγονός είναι επίσης ότι εφόσον απαιτηθεί, υπάρχει η δυνατότητα οι διαθέσιμες συνολικά κλίνες να φτάσουν στις 40, ωστόσο θα περάσει υποβαθμιστεί σημαντικά η γενικότερη ποιότητα της παροχής των υπηρεσιών του Ιδρύματος.

Παράλληλα, το Νοσοκομείο Αγρινίου βρίσκεται σε στάση αναμονής σε ότι αφορά και πιθανές διακομιδές ασθενών από τα Νοσοκομεία της Πάτρας. Εν προκειμένω, πληροφορίες αναφέρουν ότι εφόσον φθάσουμε σε τέτοιο σημείο, το Αγρίνιο θα αποτελέσει λύση μετά τον Πύργο και τα Ιωάννινα, ωστόσο κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Την ίδια στιγμή, σε άμεση συνάρτηση με την υφιστάμενη κατάσταση στο Νοσοκομείο είναι και η επιδημιολογική εικόνα του Νομού, στον οποίο και χθες κατεγράφησαν 13 νέα κρούσματα, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ. Το ζητούμενο, σε κάθε περίπτωση, είναι η αποσυμπίεση της κατάστασης.

agriniopress.gr