“Βρισκόμαστε στον 5ο μήνα λοκντάουν, το πιο μεγάλο, αδιέξοδο και αποτυχημένο λοκντάουν σε όλη την Ευρώπη.Η χώρα βρίσκεται σε υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Χωρίς σαφή εικόνα της διασποράς στην κοινότητα, τα κρούσματα καθημερινά ανεβαίνουν μαζί με τον αριθμό των ανθρώπινων απωλειών. Τα νοσοκομεία όλης της χώρας είναι στο κόκκινο, ενώ κάθε μέρα μεγαλώνει η λίστα αναμονής συμπολιτών μας για ΜΕΘ.

Την ίδια στιγμή οι εμβολιασμοί διεξάγονται με αργούς ρυθμούς καθώς έχει εμβολιαστεί μόνο το 3.47% του πληθυσμού. Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα στο νομό μας, όπου το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (08/03/2021- ιστοσελίδα emvolio.gov.gr), φτάνει στο 1.85%.
Η επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί πως με αυτούς τους ρυθμούς δεν επιτυγχάνεται η ανοσία ούτε μέχρι το τέλος του 2021.

Αντί να ενισχυθεί αποφασιστικά η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να αναλάβει ένα σοβαρό εμβολιαστικό πλάνο, οι πολίτες διανύουν μεγάλες αποστάσεις από το Αγρίνιο στο Θέρμο και στο Αιτωλικό για να εμβολιαστούν. Κανένας επιχειρησιακός σχεδιασμός δεν υπάρχει και όλα είναι στην τύχη τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας μαζί με την κοινωνία που είναι στα όρια της, αναρωτιέται:

Ποιες είναι οι στοχευμένες δράσεις με τις οποίες, θα αυξηθεί το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στο Νομό;

Υπάρχει σχεδιασμός για την αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων ώστε να περιοριστεί η μετακίνηση και η ταλαιπωρία στην οποία έχει υποβάλλει τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας το «επιτελικό κράτος»;

Υπάρχει σχεδιασμός για τη λειτουργία των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ στο θέμα του εμβολιασμού σε επίπεδο Νομού;

Γιατί το Νοσοκομείο Αγρινίου εδώ και ένα χρόνο (!) δεν έχει προμηθευτεί μοριακό αναλυτή για την ανίχνευση του ιού ;”.

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας