Έργα ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού άνω των 40 εκ. ευρώ θα εκτελεστούν σε Δήμους της Δυτικής Ελλάδας, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», την ένταξη στο οποίο υπέγραψε την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

Τα έργα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, συνολικού προϋπολογισμού 11.087.896,16 ευρώ, είναι τα εξής:

  • Προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος παρακολούθησης εσωτερικών δικτύων ύδρευσης οικισμών Βόνιτσας, Παλαίρου Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας (Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας): 2.588.976,16 ευρώ.
  • Κατασκευή αγωγών και διατάξεων ελέγχου και μετρήσεων διαρροών δικτύων ύδρευσης (ΔΕΥΑ Αγρινίου): 1.278.920 ευρώ.
  • Ύδρευση εσωτερικού δικτύου Μεσολογγίου (Δήμος ΙΠ Μεσολογγίου): 6.690.000 ευρώ.
  • Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνα στην πόλη της Ναυπάκτου, οδός Αθηνών από Θέρμου έως Εθν. Αντιστάσεως (Δήμος Ναυπακτίας): 530.000 ευρώ.

«Ο εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για τη ποιότητα ζωής σε κάθε οργανωμένη κοινωνία και πολύ σημαντική υποδομή για κάθε Δήμο. Η ποιότητα του νερού που φτάνει στα σπίτια μας, η ορθολογική και σύγχρονη διαχείριση του πολύτιμου αυτού αγαθού αναδεικνύει την ποιότητα του ίδιου του τόπου» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης.

Συγκεκριμένα για το δήμο Μεσολογγίου, με το έργο αυτό θα αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης σε ολόκληρη την πόλη και θ’ απομακρυνθούν οι αμιαντοσωλήνες. Επίσης, υπολογίζεται ότι θα μειωθούν οι διαρροές και η απώλεια νερού.

Ο Δήμαρχος  Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος δήλωσε:

«Έχω πολλές φορές τονίσει ότι θα απαντούμε και θα μιλάμε με το έργο μας. Με χαρά σήμερα ανακοινώνω στους κατοίκους του Μεσολογγίου ότι σε λίγο καιρό θα απαλλαγούν από το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης, κάτι που ήταν ζητούμενο πολλών ετών.

Θα  ήθελα να ευχαριστήσω τους μηχανικούς των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, την διοίκηση και το στελεχιακό δυναμικό της ΔΕΥΑΜ και σε όλους όσους συνέδραμαν για να έρθει σε πέρας η πρόταση. 

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανταπόκριση και την συνεργασία γιατί μόνο η καλή συνεργασία φέρνει έμπρακτα αποτελέσματα ». Και συνέχισε λέγοντας:

«Η ένταξη ενός έργου τέτοιας χρησιμότητας και προϋπολογισμού λέει πολλά. Είναι η καλύτερη απάντηση στις «Κασσάνδρες» όπου –ξαναλέω- απαντάμε με την δουλειά μας. Αποδεικνύουμε μέρα με τη μέρα ότι οι κόποι μας έχουν αποτελέσματα και διαψεύδονται καθημερινά όσοι προσπαθούν λυσσωδώς να μας βάλουν εμπόδια. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, δίνουμε προτεραιότητα σε έργα υποδομών, χτίζουμε γερές βάσεις για την ανάπτυξη του τόπου μας. Τα καλύτερα είναι μπροστά. Τα έργα είναι παρακαταθήκη στις τοπικές κοινωνίες τις οποίες προσπαθούμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις».

etoliko.gr