Εδώ και καιρό σχεδιάζαμε την συντήρηση/ αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου του Κτιρίου του Συλλόγου μας. Η περίοδος του «κλεισίματος» μας επέτρεψε να το πραγματοποιήσουμε.

Ξεκινήσαμε με τις βασικές απαραίτητες εργασίες (τριψίματα, στοκαρίσματα, αστάρια). Συνεχίσαμε με την τοποθέτηση γυψοσανίδων, σε όλα τα σημεία που η υγρασία δημιουργούσε μόνιμα προβλήματα. Επόμενη δράση μας, το βάψιμο των τοίχων και η η εργονομία / λειτουργικότητα των χώρου καθώς και η αισθητική επέμβαση στην αυλή μας, ώστε να φιλοξενήσει σε καλύτερες συνθήκες τις εκδηλώσεις μας.

Το κτίριο του Συλλόγου μας, με δικές μας ενέργειες έχει ενταχθεί στην Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων και πλέον είναι διατηρητέο Κτίριο/ Μνημείο. Στόχος μας είναι να παραμείνει ένας χώρος ζωντανός, χώρος έκφρασης και πολιτιστικών δράσεων. Ένα κτίριο που συμπληρώνει το νήμα της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας – και είμαστε πραγματικά περήφανοι που μοχθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση.Να σημειώσουμε ότι όλες οι εργασίες, έγιναν εθελοντικά από μέλη του Συλλόγου μας καθώς και από επαγγελματίες, τηρώντας όλα τα μέτρα, και σεβόμενοι το ιστορικό προφίλ του Κτιρίου και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.

Ευχαριστούμε θερμά επίσης, όλους όσους βοήθησαν, όλους όσους προσέφεραν με υλικά και τεχνογνωσία, για να μεταμορφώσουν το κτίριο του Συλλόγου μας.

Ο Εθελοντισμός ΠΡΑΤΤΕΙ! Ο Πολιτισμός ΓΡΑΦΕΙ… Συνεχίζουμε!

Εκ του ΔΣ 
Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος”Το Αιτωλικό”