Νεκρή βρέθηκε χθες η ορεινή χήνα (magellan) στο Aitoliko Limanaki Park σύμφωνα με ανάρτηση του Λάμπρου Χαρέλου στο Facebook.

“Ο λόγος είναι η διατροφή… Έχουμε πει δεν πετάμε ο, τι να ‘ναι να φάνε. Συγκεκριμένα, έχουμε δει από φακές, μακαρόνια με κιμά, φουντούνια, πατατάκια, κοκκινιστά και ο, τι κρατάει ο καθένας το πετάει να το φάνε.

Είναι πολύ δύσκολο και σπάνιο το είδος αυτό που χάσαμε…Πρέπει να καταλάβουν και να λέμε σε όσους δεν γνωρίζουν να μην πετάμε ο, τι να ‘ναι.

Το λιμανάκι είναι πάρκο με ιδιαίτερα υδρόβια και χρειάζεται προσοχή!!! Δεν έχουμε τίποτα που να προστατεύει… Αν θέλουμε να μείνει στον τόπο μας κάτι ωραίο, θα πρέπει να το προσέξουμε όλοι.

Σε λίγες μέρες θα τοποθετήσουμε πινακίδες για το λόγο αυτό. “

Με νέα σημερινή ανάρτησή του ο Λάμπρος, άγρυπνος φρουρός του πάρκου πτηνών, κάνει έκκληση για σκουπίδια στην περιοχή που τόσο παλεύουν να κρατήσουν ασφαλή για τα πτηνά και καθαρή: “Κάθε μέρα τα ίδια… Πρέπει να φτιάξουμε πινακίδα για τον κάθε ένα ξεχωριστά τελικά… Τσάμπα καθαρίζουμε και μας τρώει το κρύο… Ο κάδος εντωμεταξύ 10 μέτρα δίπλα…

Το σοβαρό όμως είναι το εξής.. Πετώντας την κονσέρβα μένουν μικρά κομματάκια μέσα τα οποία γρήγορα σαπίζουν και προσελκύουν ανεπιθύμητα παράσιτα. Τα μουχλιασμένα αυτά υπολείμματα προκαλούν σοβαρά προβλήματα στα υδρόβια όταν τα φάνε.

Επίσης, το κρέας της κονσέρβας προσελκύει ποντίκια τα οποία θα κατασπαράξουν τα μικρά που θα βγουν σύντομα.

Οτιδήποτε πέφτει μέσα στο λιμανάκι οι κύκνοι – πάπιες κτλ. είναι περίεργα να το τσιμπήσουν και να το φάνε ή να το επεξεργαστούν.. Επιτήρηση 24 ώρες δε γίνεται…. “.

etoliko.gr