Αυτό το πράγμα με τον εκάστοτε δήμαρχο και την… κομπανία του, που μετά τις εκλογές γίνονται ακριβοθώρητοι, να πω την αμαρτία μου ποτέ δεν το χώνεψα. Καταλαβαίνω οτι πριν εκλεγούν βγαίνουν στην κοινωνία με το χαμόγελο στα χείλη, είναι λαλίστατοι και εμφανίζονται ακόμα και σε περιοχές που δεν τις έχουν ξαναδεί για να μαζέψουν ψηφαλάκια. Τόσο σκ@τ@ τα κάνουν στη συνέχεια ΟΛΟΙ τους που εξαφανίζονται από προσώπου Γης και δεν σηκώνουν ούτε τα τηλέφωνα; Και καταλαβαίνω οτι ο “Καλλικράτης” έδωσε τη δικαιολογία (βλέπεις το Δημαρχείο είναι σε άλλη πόλη) στους πιο πρόσφατους, αλλά τις ίδιες τάσεις… εξαφάνισης είχαν και οι προηγούμενοι, τα “δικά μας παιδιά“. Μην κρύβεστε μωρέ, αφού δεν σας κυνηγάει κανένας για την ανεπάρκειά και την ανευθυνότητα που σας χαρακτηρίζει. Δηλαδή αν σας συμπεριφέρονταν ο κόσμος όπως σας πρέπει τότε τι θα κάνατε; Θα μεταναστεύατε σε άλλη χώρα;

Άκου εκεί τον ενοχλεί τον άλλο το “κουάξ, κουάξ” που κάνουν τα πουλιά στο λιμανάκι. Και να σου τα τηλέφωνα στην αστυνομία και να σου τα ποσταρίσματα στο facebook, όλα μια χαρά. Δηλαδή να μείνει το λιμανάκι όπως ακριβώς ήταν πριν, αυτό θέλετε κύριοι “ενοχλημένοι“; Ο βυθός με τηλεοράσεις, λάστιχα, δίχτυα και όλα τα υπόλοιπα “στολίδια” της κοινωνίας μας και το γύρω γύρω με σάπιες βάρκες μισοβουλιαγμένες, βρώμικα τα νερά μέχρι αηδίας και όλες εκείνες τις, ΕΥΤΥΧΩΣ, μακρινές εικόνες από το “προηγούμενο” λιμανάκι. Βάλαν οι άνθρωποι τον κόπο τους, την αγάπη τους για τον τόπο, λεφτά από την τσέπη τους και έδωσαν ζωή σε ένα πεθαμένο κομμάτι του Αιτωλικού και ακόμα υπάρχει κάποιος που έχει την αντίθετη άποψη; Μην αρχίσουμε και γράφουμε ονόματα γιατί στο τέλος θα γίνει εμφύλιος και δεν χρειαζόμαστε άλλες εντάσεις. Αυτοί που ξέρουν, ξέρουν και αυτό φτάνει, τίποτα δεν μένει κρυφό σε τούτον τον τόπο.

Στο ίδιο θέμα με το λιμανάκι είχαμε προχθές και το πρώτο θύμα της δικής μας ανευθυνότητας. Μια χήνα βρέθηκε νεκρή από ακατάλληλη τροφή που κατανάλωσε. Όχι φυσικά από τις τροφές που ρίχνουν τα παιδιά στα ζώα αλλά από τους άσχετους και τους στ@ρχιδιστές αυτού του τόπου. Η γριά με το κοκκινιστό που τις περίσσεψε και το άδειασε στο λιμανάκι, Ο πιτσιρίκος -και όχι μόνο- που πετάει πατατάκια και λοιπές “γρήγορες” τροφές στο λιμανάκι, ακόμα και εκείνος που έχει καλή πρόθεση και θέλει να ταΐσει τα πτηνά πάλι κακό κάνει. Ο άλλος που παρατάει τις κονσέρβες με τις οποίες ταΐζει τα αδέσποτα έξω από τον κάδο και αναλόγως το που “σερβίρει” τα σκυλιά μπορεί να αφήσει το κονσερβοκούτι δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα. Τα πουλιά στο λιμανάκι δεν είναι ούτε κάδοι ανακύκλωσης, ούτε καν σκυλιά για να τους πετάμε αποφάγια. Ούτε η ρουφιάνα η θάλασσα είναι κάδος απορριμμάτων για να κάνει ο καθένας οτι του καπνίσει. Έχετε κάδο στο δασάκι, μην βαριέστε να τα πάτε μέχρι εκεί. Αλλά βλέπεις οτι ζούμε το παράδοξο να προτιμάει ο άλλος να τον κλείσουν σε καραντίνα για να βγει να περπατήσει, τέτοια αλλοπρόσαλλα συμβαίνουν (και) στο Αιτωλικό.

Μιας και έπιασα το θέμα “καραντίνα“. Είτε ανήκετε σε εκείνους που πιστεύετε οτι όλα είναι ψέματα και σκευωρίες της παγκόσμιας διακυβέρνησης των μασόνων και λοιπών ερπετόμορφων πλασμάτων -κοινώς αν είστε “συνομωσιολόγοι“- είτε σε αυτούς που λένε οτι η πανδημία είναι αληθινή και είναι πολύ επικίνδυνη και σκοτώνει και κάνει και ράνει. Οτι κι αν νομίζετε, σε επίπεδο κοινωνίας θέλουμε ή όχι οφείλουμε να σεβαστούμε το σύνολο. Αυτό που συνεχίζει να συμβαίνει στις εκκλησίες στο Αιτωλικό είναι, αν μη τι άλλο, προσβλητικό για τους Αιτωλικιώτες, Την Παρασκευή(19/03), μετά τη λειτουργία στους Ταξιάρχες ήρθε μια κυρία μιας κάποιας ηλικίας στο μαγαζί μου. Φορούσε τη μάσκα της κανονικά και μου είπε χαρακτηριστικά οτι μέσα στην εκκλησία μόνο αυτή και μία άλλη κυρία φορούσαν μάσκες και μάλιστα μου παραπονέθηκε γι’ αυτή την κατάσταση. Και εδώ να συμπληρώσω οτι εκείνη τη μέρα ΜΟΝΟ στους Ταξιάρχες ήταν μέσα πάνω από πενήντα άτομα μετρημένα και λίγα γράφω.

Και σας το γράφω με αγάπη, αλήθεια! Αν η ανευθυνότητα συνεχιστεί στον ίδιο βαθμό, τότε να με συγχωρείτε αλλά θα αρχίσω να γράφω και ονοματεπώνυμα, όχι ολόκληρα αλλά μόνο τα αρχικά. Δεν θα είναι η πρώτη φορά, το έχω ξανακάνει σε ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα σχετικά με τις διαρρήξεις που είχαν γίνει μαζικά στο Αιτωλικά πριν κάποια χρόνια. Ο “κύριος” που ενοχλήθηκε από το κείμενό μου δεν ντράπηκε να έρθει μέχρι το μαγαζί μου και να μου ζητήσει να κατεβάσω το άρθρο. Γι’ αυτό το ξαναγράφω… Όσοι είστε στ@ρχιδιστές και ανεύθυνοι με το σύνολο της κοινωνίας του Αιτωλικού ΚΑΙ θα εκτεθείτε από μένα προσωπικά ΚΑΙ θα γίνετε ρόμπα στη μικρή μας κοινωνία… Το νου σας ρεμάλια, σας βλέπουν!

Μιχάλης Βελτσίστας