Ελεύθερες θα είναι αυτό το σαββατοκύριακο οι διαδημοτικές μετακινήσεις, στο πρώτο βήμα για τη χαλάρωση του lockdown.

Από σήμερα, Σάββατο, επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός δήμου κατοικίας για άσκηση με χρήση οχήματος. Οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες μόνο τα σαββατοκύριακα, ενώ η κυβέρνηση έκανε λόγο για «πιλοτική» εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης αυτό το διήμερο.

  • Συγκεκριμένα, με αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 θα επιτρέπεται η μετακίνηση με όχημα εκτός δήμου για προσωπική άσκηση σε υπαίθριο χώρο. Αυτό θα επιτρέπεται σε ομάδες έως τριών ανθρώπων, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας, ενώ  θα πρέπει να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού.

Υπενθυμίζεται ότι τις καθημερινές οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται ήδη για μετάβαση σε κομμωτήριο ή κέντρο περιποίησης νυχιών, ενώ αυτό θα ισχύει και για τα καταστήματα που ανεβάζουν ρολά τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές θα μπορούν να επισκέπτονται καταστήματα εκτός του δήμου κατοικίας τους για να κάνουν αγορές- έχοντας κλείσει ραντεβού και αφού στείλουν SMS στο 13032. Όμως, εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός της απόστασης 2 χιλιομέτρων από την κατοικία σε ό,τι αφορά τη μετάβαση σε σούπερ μάρκετ ή άλλο κατάστημα τροφίμων. Επίσης, για αυτές τις αγορές οι πολίτες θα συνεχίσουν να στέλνουν SMS με τον κωδικό 2 στο 13033.

Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

Αρνητική ήταν η εισήγηση των λοιμοξιολόγων, όσον αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα, παρόλα αυτά η Κυβέρνηση αποφάσισε να επιτραπούν.

agriniotimes.gr