Μικρή είναι η προσέλευση των πολιτών για τον εμβολιασμό τους κατά της covid στην Αιτωλοακρνανία. Διαβάζουμε στο agrinionews.gr ότι στο Νοσοκομείο Αγρινίου από τα 1174 προγραμματισμένα ραντεβού για εμβόλιο AstraZeneca (μέχρι το περασμένο Σάββατο) προσήλθαν 972 άτομα.

Στα Κέντρα Υγείας η μείωση της προσέλευσης των προγραμματισμένων ραντεβού είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Ειδικά για το εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Αιτωλικού, όπου προσέρχονται και άτομα από άλλες περιοχές Αγρίνιο κλπ. από τις 15/2 που ξεκίνησε τη λειτουργία του ως εμβολιαστικό κέντρο, από τα 360 προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμό με AstraZeneca της προηγούμενης εβδομάδας προσήλθαν περίπου 70 άτομα. Χθες, 13/4/2021, ήταν προγραμματισμένα 60 ραντεβού και έγιναν μόλις οκτώ εμβολιασμοί.

«Πιστεύω ως γιατρός ότι το εμβόλιο της AstraZeneca πρέπει να το κάνει ο ελληνικός λαός. Έχουν γίνει συνολικά σε Αιτωλικό και Μεσολόγγι πάνω από 5.000 (2.100 από το ΚΥ Αιτωλικού με AstraZeneca) εμβολιασμοί και δεν υπήρξε κάποια παρενέργεια, πέρα από μια περίπτωση που πολίτης ανέβασε χαμηλό πυρετό για μικρό χρονικό διάστημα», διαβάζουμε στο ίδιο άρθρο στο agrinionews.gr που επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας, κ. Γιάννη Αναγνωστόπουλο.

Τα εμβόλια που παραμένουν αδιάθετα προορίζονται σε αυτή τη συγκυρία για τους εκπαιδευτικούς.

etoliko.gr