Σε 15νθήμερη παράταση (μέχρι 30 Απριλίου 2021) στους μαθητικούς διαγωνισμούς για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου προχωρά η διοργανώτρια αρχή.
Μέχρι σήμερα η συμμετοχή τόσο από τους μαθητές Δημοτικών όσο και από τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου μας είναι πολύ μεγάλη. Ωστόσο εξαιτίας της παράτασης της τηλεκπαίδευσης που ίσως δυσχεραίνει την διαδικασία, ιδίως για τα Δημοτικά Σχολεία, κρίθηκε σκόπιμο να δοθούν άλλες 15 ημέρες παράταση.

Ο Δήμος και το Π.Κ. Μεσολογγίου και η Επιτροπή «Ιερά Πόλις Μεσολογγίου Επανάσταση Αυτοθυσία» ευχαριστούν όλους για την μέχρι τώρα συμμετοχή στους στην προσπάθεια να δοθεί ο λόγος στην τοπική κοινωνία και αυτή να δημιουργήσει εμπνεόμενη από το μεγαλείο της Ελληνικής Επανάστασης και της Εξόδου του Μεσολογγίου.

Μέχρι τις 15 Απριλίου παρατείνεται ο μαθητικός διαγωνισμός που αφορά τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου. Αυτό κρίθηκε αναγκαίο εξαιτίας τόσο της μεγάλης συμμετοχής όσο και της κατάστασης που υπάρχει στα σχολεία λόγω της πανδημίας.

Επιπρόσθετα θεσπίζονται βραβεία για τους τρεις «πρώτους» κάθε διαγωνισμού (ζωγραφικής και φωτογραφίας) ενώ όλοι θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Αναλυτικότερα:

Για τους μαθητές δημοτικών σχολείων:
α) Θα απονεμηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής
β) Θα απονεμηθεί έπαινος στους 3 διακριθέντες
γ) Οι 3 μαθητές και οι οικογένειές τους θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξενάγηση με τη συνοδεία επαγγελματία ξεναγού στα κυριότερα μνημεία της πόλης ώστε οι μικροί να μυηθούν στην τοπική ιστορία και να αποκτήσουν γνώσεις για στοιχεία που πιθανώς δεν έχουν διδαχθεί.

Για τους μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων:
α) Θα απονεμηθεί έπαινος στους 3 που θα έχουν διακριθεί για τις φωτογραφίες που έστειλαν και στη συνέχεια αναρτήθηκαν στο προφίλ messolonghi_2021 στο instagram.
β) Επιπλέον οι 3 «πρώτοι» του διαγωνισμού θα λάβουν ως βραβείο από ένα tablet

29dytika.gr