«Οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί» τονίζει η estiasigreece με αφορμή το τελευταίο υπαίθριο πάρτι που έλαβε χώρα στις 16/4 στην Κυψέλη. Η Εστίαση κάνει λόγο για «θέατρο του παραλόγου» από την στιγμή που, όπως αναφέρεται, ο κλάδος που σύρεται σε αυτόφωρα για δύο decibel και είναι κλειστός έξι μήνες, παρακολουθεί υπαίθρια δημόσια party μεταμεσονύχτιες ώρες.

Εικόνες από υπαίθρια πάρτι διακινούνται τον τελευταίο καιρό και στο Αγρίνιο με τους επαγγελματίες της εστίασης να αναρωτιούνται γιατί τα καταστήματα τους παραμένουν κλειστά. Ειδικά τα βράδια του Σαββάτου και της Παρασκευής, δεκάδες νέοι και νέες συνωστίζονται με το ποτό ή τον καφέ στο χέρι σε συγκεκριμένα σημεία τη πόλης, με την αστυνομία να είναι άφαντη.

Την ίδια στιγμή, επιβάλλονται βαριά πρόστιμα σε επαγγελματίες εστίασης , ακόμη και σε απομακρυσμένα χωριά, κάτι που ενισχύει το επιχείρημα περί “παραλογισμού”.Οι εικόνες αυτές του συνωστισμού, που διαδραματίζεται έξω από κάποια καταστήματα του χώρου, προκαλούν όπως είναι φυσιολογικό και αντιδράσεις από άλλους επαγγελματίες, που κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Από κύκλους του θεσμικού οργάνου στο Αγρίνιο, σχολιάζεται σχετικά: “Θεωρούμε ότι κανένας από εμάς δεν μπορεί και δεν πρέπει για ευνόητους λόγους να υποκαθιστά τα όργανα τη τάξης. Αυτό θα ήταν απαξιωτικό και επικίνδυνο.Ξέρουμε όλοι τις δύσκολες ώρες που βιώνει ο κλάδος και κάθε επιπλέον πρόστιμο δημιουργεί σοβαρά θέματα βιωσιμότητας.Εφόσον οι πωλήσεις προϊόντων με την διαδικασία του take away επιτρέπεται σε όλα τα προϊόντα και ειδικότερα στο αλκοόλ όπως καταλαβαινετε η εφαρμογή των κανόνων του μη συνωστισμού αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη αποκλειστικά του κράτους”.

Η Πρωτοβουλία estiasigreece στην οποία συμμετέχει και η Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου αναφέρει σε ανάρτηση της χαρακτηριστικά:«Η estiasigreece παρακολουθεί το θέατρο του παραλόγου αποσβολωμένη.

Ο κλάδος που σύρεται σε αυτόφωρα για δύο (2) decibel και ενώ είναι κλειστός έξι (6) μήνες, παρακολουθεί υπαίθρια δημόσια party μεταμεσονύχτιες ώρες.Κύριε Χαρδαλιά, μιλήστε μας και τώρα για τη εστίαση ως φορέα υπέρ μετάδοσης του ιού…Κύριε Χρυσοχοΐδη, αλήθεια ποιον δύσμοιρο επιχειρηματία της εστίασης θα διαπομπεύσετε πάλι ενώ στις πλατείες και στα υπαίθρια πάρτι κάνετε ότι δεν είδατε… δεν ακούσατε… και δεν ξέρετε;Από ποιον προσπαθείτε να προστατεύσετε τους πολίτες τελικά, από την εστίαση; Γιατί από τον ιό σίγουρα όχι.

Όταν εμείς ανοίξουμε θα μας ζητάτε αποστάσεις και μειωμένη χωρητικότητα; Ή μήπως θα σας πειράζουν οι όρθιοι; Κύριε Μητσοτάκη περιμένουμε με αγωνία το επόμενο διάγγελμα σας…Ως εδώ… οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί!»

agriniopress.gr