Διάχυτη είναι η αγανάκτηση των κατοίκων του Νεοχωρίου αλλά και άλλων περιοχών στις Οινιάδες για τα συνεχή προβλήματα στην υδροδότηση, εδώ και πολλά χρόνια.

Για τους κατοίκους έχει γίνει πλέον συνήθεια το νερό που τρέχει από τη βρύση, πολλές φορές να είναι «σκουρόχρωμο». Κάτι που αποδίδεται στην παλαιότητα του δικτύου ύδρευσης αλλά και στο ότι δεν υπάρχει δεξαμενή.

Κάτοικοι καταγγέλλουν, ότι αναγκάζονται, σχεδόν καθημερινά, να αφήνουν τις βρύσες ανοιχτές για πολλή ώρα προκειμένου να «τρέξει» καθαρό νερό, με αποτέλεσμα στη συνέχεια οι λογαριασμοί να είναι «φουσκωμένοι».

Η κατάσταση αυτή αποτελεί ακόμη ένα «αγκάθι» για τη ΔΕΥΑΜ, καθώς απαιτείται η «δρομολόγηση» έργου αντικατάστασης του δικτύου, αλλά και σύνδεσής του με το αντλιοστάσιο που έχει κατασκευαστεί στις πηγές του Αγίου Δημητρίου. Έργο μεγάλης κλίμακας που ακόμη όμως δεν έχει συζητηθεί…

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι κάτοικοι είναι προφανές, ότι για αρκετά μεγάλο διάστημα, θα πρέπει να «συμβιβαστούν» με αυτή την «καθημερινότητα που βιώνουν και τις εικόνες από το «τρεχούμενο» νερό που βλέπετε… το οποίο όμως καλούνται να πληρώσουν…

messolonghinews.gr