Σε τροχιά δημοπράτησης «μπαίνει» το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο προϋπολογισμού 20εκ.€ που σύμφωνα με τη μελέτη αφορά μια σειρά παρεμβάσεων στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού και σε αποστραγγιστικά που καταλήγουν στον οικοσύστημα.

Έργο για το οποίο έχει γίνει πολλή συζήτηση και το οποίο «ξεμπλόκαρε» με την επιμονή του ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, αλλά και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός με την ανάληψη της χρηματοδότησής του.

Ενόψει της ολοκλήρωσης του διαδικαστικού σκέλους της δημοπράτησης στις 15/4 στελέχη του Υπουργείου Υποδομών που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησαν αυτοψίες σε διάφορες περιοχές της λιμνοθάλασσας.

Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, σε δυο μήνες περίπου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η σχετική προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου.

Δεδομένου ότι το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την κατασκευή δυο νέων γεφυρών στο δρόμο της Τουρλίδας υπήρξε συνεργασία και επιτόπια επίσκεψη του κλιμακίου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη, Θανάση Μαυρομμάτη.

Σκοπός, είναι ο συντονισμός των υπηρεσιών, ώστε η παρέμβαση που θα γίνει στο δρόμο της Τουρλίδας να έχει ολοκληρωμένο χαρακτήρα, χωρίς “ράβε ξήλωνε”. Σημειώνεται ότι η συνολική ανάπλαση του δρόμου της Τουρλίδας θα γίνει με δυο ξεχωριστά έργα.

Κι αυτό διότι, όπως υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομμάτης:

«Παλιότερα είχε κατασκευαστεί ο πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος. Στην συνέχεια έγινε ανακατασκευή της γέφυρας στο ύψος της Αγίας Τριάδας.

Αναγκαστικά τότε ο “πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος” σε εκείνο το τμήμα αποξηλώθηκε. Η νέα γέφυρα κατασκευάστηκε. Ο “πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος” για μια δεκαετία όμως σε αυτό το τμήμα δεν αποκαταστάθηκε… Αποτέλεσμα η εικόνα που αντικρύζουν όλα αυτά τα χρόνια επισκέπτες και κάτοικοι της περιοχής. Κάτι που δεν πρέπει να επαναληφθεί για πρόσκαιρη δημιουργία εντυπώσεων».

Επικεφαλής του κλιμακίου του Υπουργείου Υποδομών ήταν ο Γενικός Διευθυντής Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών, Αντώνης Κοτσώνης μαζί με τη διευθύντρια Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών έργων, Γεωργία Καστραντά, οι οποίοι είχαν καταλυτική συμβολή στην “ωρίμανση” του έργου σε επίπεδο επικαιροποίησης μελετών κλπ. αλλά και τώρα στο στάδιο της δημοπράτησης.

messolonghinews.gr