Μπορεί και φέτος λόγω της COVID-19, ο εορτασμός της επετείου της ηρωικής Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων να μην γίνεται έτσι όπως τον θέλουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης, όμως δεν λείπει η “ιδιαιτερότητα” που τον έχει καταστήσει μοναδικό και αυθεντικό.Κάτι που πηγάζει από το μοναδικό συναίσθημα που διακατέχει τους “ντόπιους” για το μοναδικό αυτό ιστορικό γεγονός.

Προφανώς με “οδηγό” αυτό το συναίσθημα, το ιστορικό μουσείο “ΔΙΕΞΟΔΟΣ” εμπιστεύτηκε, έργα τέχνης και αυθεντικά ιστορικά κειμήλια, από τις συλλογές του, για να κοσμήσουν τις βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων του Μεσολογγίου, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της Εξόδου αλλά και του Πάσχα.

Με την πρωτοβουλία της αυτή η “ΔΙΕΞΟΔΟΣ” πέρα από, μία ακόμη δράση για τον φετινό εορτασμό πετυχαίνει, να “επικοινωνήσει” το διαχρονικό μήνυμα της Θυσίας των Ελεύθερων Πολιορκημένων μέσα από τη “ματιά” διακεκριμένων καλλιτεχνών ή μέσα από ¨μοναδικά” κειμήλια εκείνης της εποχής.

Υ.Γ. Πέρυσι υπήρχε δικαιολογία λόγω του αυστηρού lockdown…Φέτος δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει εκτύπωση της αφίσας του δήμου Μεσολογγίου για την 195η επέτειο της Εξόδου και του όποιου προγράμματος…

Αφίσα και πρόγραμμα που κάθε χρόνο περίμενε “πως και πως” η αγορά και συμπληρωματικά με την πρωτοβουλία της ΔΙΕΞΟΔΟΥ θα έδινε μια εικόνα που θα είχε και την “σφραγίδα” του οικοδεσπότη.

Του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, δηλαδή…

messolonghinews.gr