Μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις όπως είναι γνωστό, αν και η περίπτωση της φωτογραφίας που τράβηξε χθες Δευτέρα ο Αγρινιώτης βιολόγος και σπηλαιολόγος Κώστας Μπακολίτσας, μοιάζει περισσότερο με ζωγραφιά.

Όπως δηλώνει και ο ίδιος χρειάστηκε να περιμένει υπομονετικά στην είσοδο ενός σπηλαιοβαράθρου της περιοχής, ώστε να καταγράψει την “ροζ” πανσέληνο του Απριλίου, πατώντας σε υπολείμματα ζώων σε αποσύνθεση!

Το αισθητικό αποτέλεσμα πάντως τον αποζημιώνει απόλυτα, αν διαβάσει κάνεις και τα σχόλια στην σχετική ανάρτηση του Κ. Μπακολίτσα στο facebook.

Δυο λόγια για την “ροζ” πανσέληνο:

Χθες, αλλά και σήμερα το βράδυ, θα υπάρξει η πρώτη υπερ-πανσέληνος του φετινού έτους (θα ακολουθήσουν άλλες δύο εντός του 2021), καθώς το φεγγάρι  βρίσκεται πιο κοντά στη Γη και η πανσέληνος  φαίνεται μεγαλύτερη από ό,τι συνήθως για δύο συνεχόμενα βράδια.

Η συγκεκριμένη πανσέληνος ήταν γνωστή στους αυτόχθονες της Αμερικής ως “Ροζ Φεγγάρι”, επειδή σηματοδοτούσε την εμφάνιση ενός φυτού με ροζ λουλούδια, ενός από τα πρώτα της άνοιξης. Η Σελήνη θα φαίνεται ελαφρώς μεγαλύτερη και φωτεινότερη από τη συνηθισμένη, αλλά σίγουρα δεν θα έχει… ροζ χρώμα.

agriniopress.gr