Η κατάσταση στο Αιτωλικό, όπως γράψαμε και τις προηγούμενες ημέρες, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη με το επιδημιολογικό φορτίο και τη διασπορά να αγγίζει ποσοστά πολλαπλάσια των γειτονικών νομών αθροιστικά!

Οι Κινητές Μονάδες Υγείας Μεσολογγίου – Ναυπακτίας βρέθηκαν σήμερα, Τρίτη 4 Μαΐου, το πρωί στην κεντρική πλατεία στο Αιτωλικό για τη διενέργεια rapid tests, με τη συμμετοχή των κατοίκων να ξεπερνά κάθε πρόβλεψη.

Από τη δειγματοληψία εντοπίστηκαν 10 νέα κρούσματα σε σύνολο 80 δειγματοληψιών.

Οι Αιτωλικιώτες προφανώς θορυβήθηκαν από τη μεγάλη διασπορά του ιού και γι’ αυτό είχε τόση συμμετοχή η σημερινή δειγματοληψία, ειδικά αν τη συγκρίνουμε με την προηγούμενη φορά που είχε πραγματοποιήσει η κινητή μονάδα δωρεάν rapid test στο Αιτωλικό και η προσέλευση ήταν μηδαμινή.

Δυστυχώς, ο κόσμος που προσήλθε δεν κατάφερε να υποβληθεί στην εξέταση στο σύνολό του, γιατί ο χρόνος παραμονής της μονάδας ήταν ελάχιστος και όπως δήλωσαν “έπρεπε να πάνε στη Ναύπακτο αμέσως μετά”.

Η κινητή μονάδα έμεινε για λιγότερο από μιάμιση ώρα (αφού έφτασε μετά τις 8.00 που είχε ανακοινωθεί) και παρόλες τις προσπάθειες του κ. Σωτηρακόπουλου, προέδρου του Πνευματικού Κοινωνικού και Αθλητικού Κέντρο, που παρευρισκόταν, τουλάχιστον 40 άτομα έφυγαν χωρίς να κάνουν το τεστ.

etoliko.gr