Σε 2.093 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία εντοπίστηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Στην Αιτωλοακαρνανία ο ΕΟΔΥ κατένειμε 80, αριθμό που αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ για το Νομό και επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στις περιοχές του δήμου Μεσολογγίου και του Αγρινίου.

Μετά και την «έκρηξη» κρουσμάτων των τελευταίων ημερών , ο νομός από την αρχή της πανδημίας ξεπέρασε και τα 3.000 κρούσματα φτάνοντας συνολικά στα 3.034.

Η κατάσταση έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές και είναι χαρακτηριστικό πως περισσότερες δωρεάν δειγματοληψίες για κορωνοϊό προγραμματίστηκαν για το επόμενο διήμερο στο Αγρίνιο.

Οι επιδημιολογικοί δείκτες μάλιστα της Αιτωλοακαρνανίας θεωρούνται από τους χειρότερους της χώρας και έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες τα 80 κρούσματα εντοπίζονται τα 21 στο Αγρίνιο, 28 στο Μεσολόγγι, 20 στο Αιτωλικό , τρία στη Ναύπακτο, από δύο σε Νεοχώρι, Ευηνοχώρι και Αστακό και από ένα σε Παραβόλα και Παναιτώλιο.

agrinionews.gr