Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κατέγραψε η Αιτωλοακαρνανία σήμερα, Παρασκευή 7 Μαΐου, καθώς στο Νομό εντοπίζονται τα 150 από 2691 της χώρας.

Η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων κατέταξε μάλιστα τον δήμο Μεσολογγίου στο «βαθύ κόκκινο».

Με ειδικές αναφορές στην Αιτωλοακαρνανία άλλωστε έγινε η καθιερωμένη ενημέρωση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, στο Μεσολόγγι παρατηρείται δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες μία επιθετική εκθετική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων τα οποία έχουν αυξηθεί σε 233 όταν στις 27 Απριλίου ήταν 49. Δηλαδή τα κρούσματα έχουν σχεδόν πενταπλασιαστεί μέσα σε 10 ημέρες.

«Η κατάσταση στο Μεσολόγγι καθώς και στις γύρω περιοχές- και θέλω να το τονίσω-όπως το Αγρίνιο και το Αιτωλικό δείχνει εξαιρετικά ανησυχητική με μεγάλη διασπορά και πολλές συρροές μέσα στην κοινότητα», πρόσθεσε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Κάλεσε μάλιστα τόσο τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου, του Αιτωλικού και του Αγρινίου «να παραμένουν σε επαγρύπνηση και να επιμείνουν στην καθολική και απαραίτητη τήρηση των μέτρων χωρίς δικαιολογίες χωρίς εκπτώσεις», καταλήγοντας πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Κατανομή κρουσμάτων

Η συντριπτική πλειοψηφία των 150 κρουσμάτων εντοπίζεται και σήμερα στο δήμο Μεσολογγίου (83)  και στο Αγρίνιο.

Η  κατανομή αναλυτικά έχει ως εξής: 57 κρούσματα στο Αγρίνιο, 49 στο Μεσολόγγι, 27 στο Αιτωλικό, τέσσερα στο Ευηνοχώρι, τρία στο Νεοχώρι, τρία στην Παραβόλα, από δύο σε Ναύπακτο και Παναιτώλιο και από ένα σε Κατούνα, Αντίρριο και Αγγελόκαστρο.

agrinionews.gr