Νέο αρνητικό ρεκόρ καταγράφηκε σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, στην Αιτωλοακαρνανία με 158 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Είναι χαρακτηριστικό πως την τελευταία εβδομάδα ο νομός μετρά 806 κρούσματα ενώ από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, έχουν καταγραφεί στην Αιτωλοακαρνανία 3.760 κρούσματα.Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο στη χώρα ανακοινώθηκαν 52 θάνατοι. Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 732 ασθενείς.Αυξάνονται εξάλλου οι νοσηλευόμενοι στα δύο Νοσοκομεία και ανέρχονται πλέον σε 54. Στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου είναι 29 οι ασθενείς με κορωνοϊό και 25 στο Νοσοκομείο Αγρινίου .

Οι εξελίξεις της Αιτωλοακαρνανίας άλλωστε αναμένεται να απασχολήσουν και την αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων, όπως αναμενόταν, και σήμερα εντοπίζεται στο Αγρίνιο και στο δήμο Μεσολογγίου με την κατανομή να έχει ως εξής: 84 στο Αγρίνιο, 28 στο Μεσολόγγι, 11 Αιτωλικό, 8 Ναύπακτος, από πέντε σε Παναιτώλιο και Ευηνοχώρι, τρία στο Νεοχώρι, από δύο σε Βόνιτσα, Παραβόλα, Καινούργιο και Κατούνα και από ένα κρούσμα σε Άγιο Βλάση, Πάλαιρο, Αμφιλοχία, Ραΐνες, Καμαρούλα και Φυτείες.

agriniopress.gr