Τις μεγάλες ελλείψεις στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, που φλέγεται από την έξαρση του κορωνοϊού, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως επισημαίνει, στην περιοχή, υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στη κοινότητα, οι αιτίες της οποίας, θα διαπιστωθούν, «εάν γίνει σωστή ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ».

Οι ασθενείς εξυπηρετούνται από ένα νοσοκομείο με ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, σημειώνει η Ομοσπονδία, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι μόνο η επιβάρυνση από την αύξηση των προσελεύσεων κρουσμάτων κοροναϊού».

«Το πρόβλημα επιδεινώνεται και από την λειτουργία του νοσοκομείου ως εμβολιαστικό κέντρο.

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν οι εμβολιαστικές γραμμές από δύο σε οκτώ με αποτέλεσμα να απασχολείται πολύ περισσότερο προσωπικό και έτσι δεν επαρκεί για τη φροντίδα ασθενών με κοροναϊό.

Χθες και σήμερα στο νοσοκομείο σχηματίζονται αναμονές δεκάδων ατόμων με συμπτώματα ή επαφές με θετικά κρούσματα για να υποβληθούν σε μοριακό τεστ.

Το νοσοκομείο ανέπτυξε δύο κλινικές των 10 κλινών έκαστη: η μία για νοσηλεία θετικών περιστατικών κοροναϊού και η άλλη για ύποπτα κρούσματα.

Γέμισαν και οι δύο με θετικά περιστατικά. Τώρα ψάχνουν χώρο για τα ύποπτα, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και επισημαίνει ότι μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στο νοσοκομείο με την έλλειψη αναισθησιολόγων.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων