Πράξη κάνει η κυβέρνηση τα όσα έχει ανακοινώσει εδώ και ημέρες, δίνοντας προτεραιότητα στον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών και αλλάζοντας, ουσιαστικά, την εμβολιαστική στρατηγική με το βλέμμα εμμονικά στραμμένο στον τουρισμό.

Για τον λόγο αυτό το υπουργείο Υγείας έλαβε απόφαση με την οποία σταματούν οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, τουλάχιστον σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, δύο περιοχές που βρέθηκαν πρόσφατα στο κόκκινο εξαιτίας αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Έτσι τα νοσοκομεία των δύο πόλεων εξέδωσαν τις ακόλουθες ανακοινώσεις: 

Από την Διοίκηση του Γ.Ν Αιτωλ/νίας – Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ανακοινώνεται ότι μετά από σχετική εντολή του Υπουργείου Υγείας από Τετάρτη 19/05/2021 αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο Johnson   στο Νοσοκομείο μας μέχρι νεωτέρας.

Από την διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου, γίνεται γνωστό ότι, κατόπιν εντολής του Υπουργείου Υγείας, αναστέλλονται από 19/5/2021 οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson στο Νοσοκομείο Αγρινίου μέχρι νεωτέρας.

Να σημειωθεί ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα επικράτησε μεγάλη ανησυχία στην περιοχή από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, ενώ επικράτησε ένα γενικό μπάχαλο με το άνοιγμα των σχολείων στο Μεσολόγγι, όταν το υπουργείο Παιδείας αναίρεσε την απόφαση της δημοτικής αρχής.

Σε αυτό το σημείο, βέβαια, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση, αρχικά, είχε ανακοινώσει ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ακριβώς επειδή είναι μονοδοσικό, θα χορηγούνταν στο πλαίσιο προγραμμάτων κατ΄οίκον εμβολιασμών για άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν σε εμβολιαστικά κέντρα.

Προς το παρόν, πάντως, το εμβόλιο κατευθύνεται στα νησιά, καθώς το Μαξίμου έχει αναγάγει το άνοιγμα του τουρισμό στην μοναδική προτεραιότητα των ημερών…

efsyn.gr