Με “συνοπτικές διαδικασίες”, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προχώρησε στην αντικατάσταση του διοικητή του νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Πάνου Παπαδόπουλου, το περασμένο Σάββατο με δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, παρά την κινητοποίηση και την πολύ μεγάλη στήριξη στο πρόσωπό του.

Τον κύριο Παπαδόπουλο διαδέχεται η κυρία Ελένη Φιλιπποπούλου.

Όταν πριν από μερικά χρόνια ο Πάνος Παπαδόπουλος κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον νευραλγικό χώρο της υγείας, ως διοικητής της Νοσηλευτικής Μονάδος Μεσολογγίου, παρέλαβε ένα υπό διάλυση «κέντρο υγείας» το οποίο ήταν στα πρόθυρα λουκέτου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Συμμαχία για το μέλλον” και συνεχίζει “Χάρις στην απαράμιλλη ενεργητικότητά του, τις άοκνες προσπάθειές του, την υπομονή, την επιμονή, την οργάνωση και την μεθοδικότητά του, κατάφερε να μετατρέψει την Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου, σε μια άρτια, οργανωμένη, πλήρως εξοπλισμένη και λειτουργική μονάδα. Έχοντας αποφασιστική συμβολή και στην Ν.Μ. Αγρινίου όποτε χρειάστηκε.

Ταυτόχρονα ενέπνευσε ένα πνεύμα αισιοδοξίας και άψογης συνεργασίας με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου, που είχε σαν αποτέλεσμα την θεαματική βελτίωσή του σε όλους τους τομείς.

Η προσπάθεια επάνδρωσης του Νοσοκομείου ήταν συνεχής και αδιάλειπτη. Κατάφερε μέσα από Ευρωπαϊκά και τοπικά προγράμματα να αναβαθμίσει τον ιατρικό και μηχανολογικό εξοπλισμό του νοσοκομείου, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο. Με ορθολογική διοίκηση και χωρίς περικοπές, μείωσε το κόστος λειτουργίας του, αυξάνοντας παράλληλα θεαματικά την αποδοτικότητά του.

Η Ν. Μ. Μεσολογγίου για πρώτη φορά στην ιστορία της έχει αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, εξυπηρετώντας τις ανάγκες του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο.

Μέσα από την συνεχή βελτίωσή της, ανταποκρίθηκε επάξια στην λαίλαπα της πανδημίας, δημιουργώντας κλινική Covid και οκτώ γραμμές εμβολιασμού, χωρίς να πάψει ποτέ να λειτουργεί σαν Γενική Νοσηλευτική Μονάδα, χάρις στην άψογη συνεργασία διοικητή και εργαζομένων, οι οποίοι υπερέβαλαν εαυτούς εξυπηρετώντας με αυτοθυσία τους πολίτες.

Αποτέλεσμα της αναγνώρισης των προσπαθειών, διοικητού και εργαζομένων του νοσοκομείου, ήταν και η συγκινητική ανταπόκριση των πολιτών, που με αθρόες δωρεές προς την Ν. Μ. προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να ανταποδώσουν και να ενισχύσουν την προσπάθεια.

Ο λαός μας λέει «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει».

Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση των «αρίστων» δεν ενδιαφέρεται για όλα αυτά και μέσω αμφίβολων διαδικασιών, προωθούν αντικαταστάτη του που δεν έχει καμία επαφή με το Μεσολόγγι.

Το μόνο που την ενδιαφέρει, είναι το πώς θα βολέψει τα δικά της παιδιά.

Όσο για τους ντόπιους ηγήτορες, που ενοχλήθηκαν σφόδρα από την αποδοτικότητα του Π. Παπαδόπουλου και φρόντισαν για την αποπομπή του εν μέσω πανδημίας, η τοπική κοινωνία θα τους αποδώσει τα «εύσημα» εν ευθέτω χρόνω.

Το καλό για την τοπική κοινωνία και το κακό για τον όποιον αναπληρωτή του, είναι ότι ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά!

Ο απερχόμενος διοικητής του νοσοκομείου ανακοίνωσε:

Κλείνει μετά από δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ στο ΦΕΚ των αρμόδιων υπουργών υγείας η θητεία μου τεσσάρων (4) χρόνων και δύο (2) μηνών στην διοίκηση του νοσοκομείου Μεσολογγίου. Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε για το καλύτερο και θεωρώ ότι τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά. Ένα νοσοκομείο κατέχει ήδη περίοπτη θέση στην ψυχή και την καρδιά ΌΛΩΝ χωρίς εξαίρεση των συμπολιτών μας και αυτό πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού!

Επιθυμώ να ευχαριστήσω δημόσια το σύνολο του ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού, αυτούς τους πραγματικούς ΗΡΩΕΣ στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και όχι μόνο που βιώνουμε. Χωρίς αυτούς ΤΙΠΟΤΑ δεν θα γινόταν. Για αυτό για μια ακόμη φορά κάνω δημόσια έκκληση να αμειφθούν γενναία και όπως τους αξίζει!

Δεν είναι η ώρα του απολογισμού. Αυτός θα γίνει κάποια άλλη στιγμή. Το αποτύπωμα όμως που κυρίως μένει αυτά τα χρόνια είναι η συνεργασία, η κοινή προσπάθεια και η εργασιακή ειρήνη που επήλθε. Και βέβαια η αντιμετώπιση της πανδημίας και η λειτουργία του πρότυπου εμβολιαστικού κέντρου αποτελούν πρόσφατα δείγματα γραφής.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους φορείς της πόλης, τους συνδημότες, τους εκπροσώπους της Τ.Α,, τους διευθυντές κλινικών και προϊσταμένους όλων των τμημάτων, το σωματείο εργαζομένων καθώς και όλους τους ανώνυμους και επώνυμους δωρητές που έδειξαν και δείχνουν τέτοια αγάπη και εμπιστοσύνη στο νοσοκομείο μας.

Αποχωρώ λοιπόν… Γεμάτος συναισθήματα, εμπειρίες και συγκινήσεις που μέχρι τώρα στην διαδρομή μου ομολογώ ότι δεν έχω ζήσει. Εύχομαι και ελπίζω τον πήχη που τόσο ψηλά ανεβάσαμε, να μην τον περάσουμε με ευκολία από κάτω…

Το νοσοκομείο και τα μάτια μας! Να είστε σίγουροι ότι από άλλο μετερίζι θα ξανανταμώσουμε… Και έχουμε πολλά να πούμε, μιας και δεν θα υπάρχει πλέον κανένα κώλυμα…

Υ.Γ. Η μεγάλη μας ποιήτρια Κική Δημουλά κάπου σημειώνει: “Όχι δεν είμαι λυπημένη. Σε σωστή ώρα νυχτώνει”…

Ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας, Γεώργιος- Θεόδωρος  Αποστολάκης, ανακοίνωσε σχετικά:

Πληροφορήθηκα με έκπληξη ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία απομάκρυνσης του Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Πάνου Παπαδόπουλου, από το Υπουργείο Υγείας.

Γνωρίζω την τιμιότητα του, την αστείρευτη διάθεση του να προσφέρει και το έργο του. Όσοι ζούμε και εργαζόμαστε σ’ αυτό τον τόπο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις προσπάθειες που κατέβαλλε για να αναβαθμιστεί ένα νοσηλευτικό ίδρυμα το οποίο καλύπτει πληθυσμό περίπου 80.000 κατοίκων και ήταν για χρόνια σε καθοδική πορεία από άποψη παροχής υπηρεσιών.

Θεωρώ ότι σε κάθε περίπτωση– ειδικότερα τώρα  εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και λειτουργίας στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου ενός πρότυπου Εμβολιαστικού Κέντρου, με θεαματικά αποτελέσματα – δεν υπάρχει κανένας λόγος απομάκρυνσης του κ. Παπαδόπουλου από τη θέση ευθύνης που κατέχει, διότι αυτό θα έχει απρόβλεπτες παρενέργειες και δεν θα λειτουργήσει προς όφελος του Νοσοκομείου και κατ επέκταση του κοινωνικού συνόλου.

etoliko.gr