Από μεγάλη συμμετοχή, τόσο σε συμμετέχοντες όσο και σε φυσική παρουσία χαρακτηρίστηκε ο μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής και φωτογραφίας που οργάνωσε ο Δήμος μας στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ήταν μια δράση με σαφή στόχευση να εκφραστεί η μαθητιώσσα νεολαία ολοκλήρου του Δήμου με τους περισσότερους να εμπνέονται όπως ήταν φυσικό από την «ΕΞΟΔΟ».

Πάνω από 150 ζωγραφιές μαθητών των δημοτικών σχολείων και σχεδόν 100 φωτογραφίες των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό. Η έκθεση των δημιουργιών ξεκίνησε από την Τρίτη 8.6.2021 και την Πέμπτη 10.6 έγιναν τα εγκαίνια στο Τρικούπειο παρουσία πλήθους επισκεπτών.

Το καλωσόρισμα έγινε από τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας, Γιώργο Σωτηρακόπουλο και ακολούθησε η απονομή βραβείων και επαίνων. Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση και συμμετοχή των παιδιών, ξεπερνώντας τις φιλοδοξίες μας.Η έμπνευσή τους εντυπωσιακή .

Τα παιδιά αυτά, με τις τόσες καθημερινές υποχρεώσεις, έχουν καταφέρει να εντάξουν στην ζωή τους δημιουργικό χρόνο. Να τον αξιοποιούν παραγωγικά, αποτυπώνοντας την σκέψη και το ταλέντο τους. Τα παιδιά αυτά, αγαπούν αυτό τον τόπο και το εκφράζουν με τρόπο πνευματικό και πρωτότυπο. Τι άλλο καλύτερο και τι πιο αισιόδοξο θα μπορούσε να υπάρξει, από αυτό που παρουσιάζεται σε αυτήν την έκθεση, από την αποτύπωση της ψυχής και του νου της νέας γενιάς των Ελλήνων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η τόσο σημαντική έκθεση. Τα προβλήματα που συναντήσαμε από την ώρα της προκήρυξής της έως σήμερα υπήρξαν πολλά κι ασφαλώς είχαν να κάνουν με την πανδημία που ταλαιπωρεί τις ζωές όλων μας.

Θα ήθελα να συγχαρώ ολόψυχα κάθε μαθητή και μαθήτρια που συμμετείχε στους διαγωνισμούς Ζωγραφικής και Φωτογραφίας. Πιστεύω πως σ αυτή την πόλη που ο Πολιτισμός βρίσκεται ψηλά στην κοινωνική και πνευματική δραστηριότητά της, οι νέες γενιές επιφορτίζονται με το ηθικό καθήκον να συνεχίσουν αυτή την πολύτιμη παράδοση.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!

Εκ του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου