Ολοκληρώθηκαν με αρκετά μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο, δεδομένων των συνθηκών και τηρουμένων των μέτρων προστασίας, οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Αιτωλικού.

Ο κόσμος παρακολούθησε με θέρμη και αγκάλιασε τη νέα εκδήλωση που θεσπίζεται φέτος για πρώτη φορά.

Ο δήμαρχος δήλωσε σε ανάρτησή του στο facebook: “Ζούμε σε ένα χώρο γεμάτο ιστορία. Ο τόπος μας έδωσε πολλά στον Αγώνα των Ελλήνων για Ελευθερία. Έγραψε ηρωικές στιγμές μεγαλείου, θυσίας κι αυταπάρνησης.

Η πόλη του Αιτωλικού έχει την δική της θέση στην Ιστορία έτσι όπως γράφηκε από το Γρηγόρη Λιακατά και τους μαχητές του, τον Φιλέλληνα Άστιγκς, τους ίδιους του Αιτωλικιώτες που βίωσαν τον διωγμό απ’ τις εστίες τους. το Μάιο του 1829, το Αιτωλικό όπως και το Μεσολόγγι επιστρέφει στα χέρια των ανθρώπων του. Αυτό το γεγονός τιμούμε απόψε.

Με υπερηφάνεια και ηθική ικανοποίηση θεμελιώνουμε τον Εορτασμό της Απελευθέρωσης του Αιτωλικού. Η Θυσία και η Μνήμη των προγόνων, όχι μόνο δεν έχουν ξεχαστεί, αλλά αποτελούν τρανό παράδειγμα αξιών και ιδανικών που ο χρόνος δεν μπόρεσε και ούτε θα μπορέσει ποτέ να υποτάξει. Χρόνια πολλά Αιτωλικό!”

etoliko.gr