Το ταξίδι των εκθέσεων του Ευγένιου Ντελακρουά παρουσιάστηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Ιουλίου στον εξωτερικό χώρο του Κτιρίου Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι.
Η εκδήλωση ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας που έχει έδρα στην Πάτρα και έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση. Παρόντες ήταν ο Γάλλος Πρέσβης και ο Μορφωτικός Ακόλουθος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και Αντιπεριφερειάρχες, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτ/νίας Παν. Τσιχριτζής, πολλοί εκπρόσωποι φορέων της πόλης και πολύς κόσμος, που απόλαυσε την βραδιά με όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.
Μετά τους χαιρετισμούς και τις ομιλίες ακολούθησε μουσική εκδήλωση με την Φαίη Πανά στο πιάνο, την Ευσταθία Γρέντζελου στην ερμηνεία και το Μουσικό Σύνολο «Ηχώ», υπό τη διεύθυνση-διδασκαλία του Γεώργιου Αθανασόπουλου.
Μια υπέροχη βραδιά πολιτισμού όπου η ελληνική κουλτούρα διασταυρώθηκε με τη γαλλική.


Στο Μουσικό Σύνολο «Ηχώ» συμμετείχαν :
λύρα : Κατερίνα Γκόλφη, Νικόλαος Χριστοφόρος Γκουτσέλης , Καρναβιά Σταυρούλα, Καρναβιάς Παναγιώτης, Αθανασοπούλου Αριάδνη.
φλάουτο : Mary Lavranou
κανονάκι : Δέσποινα Ζαρκάδα .
ούτι : Γιάννης Ουρανής , Leonidas Sismanidis .
λαούτο : Ράπτη Ζένια, Κουτσουπιάς Θεόδωρος.
τσέλο : Βλάχου Αμαλία, Κωνσταντινίδη Αντιγόνη Antigone Chagiasta , Μαρια Τσολκα .
Και έπεται συνέχεια…

Atropon-Facebook