Πλησιάζει η μέρα για τον 6ο Μαραθώνιο κανόε-καγιάκ που θα ξεκινά στις 17.00 από το λιμάνι Μεσολογγίου και θα τερματίζει στα Δυτικά Γεφύρια στο Αιτωλικό.

Ο Ναυτικός όμιλος Αιτωλικού με ανακοίνωσή του στο facebook δήλωσε: “Για λίγες θέσεις ακόμα για να νοικιάσετε κανό! Προλάβετε σήμερα και κάντε εγγραφή στο https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfQusMh26KGXd…/viewform ή με email στο [email protected]
Όσοι έχετε σανίδα, μπορείτε να έρθετε απευθείας την ίδια μέρα στις 15.30, στο λιμάνι Μεσολογγίου.

Για όλους θα τηρηθούν οι κανόνες που περιγράφονται στην προκήρυξη του αγώνα.

Ζήσε την εμπειρία!
Ξεπερασε τα όρια σου!

Η διαδρομή των 14χλμ έχει σημείο εκκίνησης το λιμάνι του Μεσολογγίου. Μετά την εκκίνηση οι αγωνιζόμενοι θα κινηθούν νότια προς την αρχή του διαύλου στο λιμάνι του Μεσολογγίου. Έπειτα θα κατευθυνθούν βορειοδυτικά για 2,44χλμ έως το διβάρι διαύλου όπου θα περάσουν από την πόρτα πλάτους 3μ του διβαριού. Η διαδρομή συνεχίζει βορειοδυτικά για 4,33χλμ. Στη συνέχεια η διαδρομή βγαίνει από το δίαυλο και συνεχίζει βορειοδυτικά για 2,8χλμ όπου οι αγωνιζόμενοι μπαίνουν στο δυτικό δίαυλο και συνεχίζουν για 2,6χλμ με κατεύθυνση προς το βορρά έως τον τερματισμό στα δυτικά γεφύρια του Αιτωλικού. Το βάθος σε όλο το μήκος της διαδρομής είναι 0,50-1,00μ. (βλ. άρθρο 12).

Η διαδρομή θα σημανθεί με σημαδούρες και θα υπάρχουν συνοδευτικά σκάφη και επόπτες διαδρομής σε όλο το μήκος του Μαραθωνίου.

Η διαδρομή σε όλο το μήκος της είναι εξαιρετική για φωτογράφηση και ορνιθοπαρατήρηση.

Ο Μαραθώνιος είναι ανοικτός σε όλες τις κατηγορίες, ηλικίες (ενηλίκων) και τύπους σκαφών.

etoliko.gr