Σε νέα καταγγελία προβαίνει το Σωματείο Acheloos Grow Up μέσω κοινωνικών δικτύων για την κατάσταση που επικρατεί στις εκβολές του ποταμού Αχελώου.

Σύμφωνα με κατοίκους της Κατοχής και όπως μαρτυρά και το φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει τα καταγγελλόμενα, χιλιάδες νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν στα νερά του ποταμού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, σε συνδυασμό με τη χαμηλή στάθμη και τη μόλυνση. Γίνεται δε λόγος και για «σιγή ιχθύος» από τις τοπικές αρχές.

Αναλυτικά:

ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ!

Χιλιάδες νεκρά ψάρια στις εκβολές Αχελώου -«Σιγή ιχθύος» από τις τοπικές αρχές

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της Κατοχής που συνοδεύονται από σχετικό φωτογραφικό υλικό, στις εκβολές του ποταμού Αχελώου βρέθηκαν σήμερα (σ.σ.: χθες 16/8) χιλιάδες νεκρά ψάρια, ένα δυσάρεστο φαινόμενο που οφείλεται στις υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την πτώση στάθμης του νερού και την έλλειψη οξυγόνου λόγω της ανάπτυξης του φυτοπλαγκτόν αφενός και αφετέρου της απουσίας φυτών στον πυθμένα λόγω της ρύπανσης του ποταμού από τα αστικά και βιομηχανικά απόβλητα, αλλά και την ανορθόδοξη χρήση φυτοφαρμάκων.

Το Σωματείο «Acheloos Grow Up» έχει καταγγείλει προ πολλού τις προφανείς ευθύνες των τοπικών αρχών λόγω της παντελούς έλλειψης μέτρων ελέγχου και προστασίας τόσο του ποταμού Αχελώου αλλά και συνολικά της περιοχής, αφού τέτοια γεγονότα έχουν συμβεί και στο παρελθόν και αφορούν σε τελευταία ανάλυση την περιβαλλοντική πολιτική και την πολιτική διαχείρισης των υδάτων με εκατομμύρια ευρώ να … κάνουν φτερά … σε υποτιθέμενες υποδομές αμφιβόλου ποιότητας, επάρκειας και σκοπιμότητας.

Καλούμε ΑΜΕΣΑ τους αρμόδιους φορείς να εντοπίσουν τα αίτια που προκάλεσαν την περιβαλλοντική καταστροφή και να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του ποταμού μας, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια δυσάρεστα φαινόμενα στο μέλλον.

Σταματήστε να εγκληματείτε κατά του τόπου μας!

agrinionews.gr