Σε κρίσιμο σταυροδρόμι έχει εισέλθει η ιστορική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών από την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.Στις 22 του Αυγούστου πρόκειται να κριθεί εν πολλοίς το μέλλον της Ένωσης Μεσολογγίου, καθώς για εκείνη την ημέρα έχει οριστεί να γίνει μια κρίσιμη Γενική Συνέλευση για το μέλλον του Συνεταιρισμού, καθώς ματαιώθηκαν οι εκλογές λόγω έλλειψης υποψηφιοτήτων. Αν αυτό δεν γίνει εφικτό, θα υπάρξει επαναληπτική Γενική Συνέλευση στις 29 Αυγούστου.

Eδώ κι ένα μήνα έχει δηλώσει παραίτηση ο μέχρι πρότινος πρόεδρος Κώστας Υφαντής, ενώ ακολούθως δεν λειτούργησε και το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης. Για να προκύψει ΔΣ πρέπει να θέσουν υποψηφιότητα συνολικά 13 άτομα. Μέχρι ώρας 4 είναι τα άτομα που ενδιαφέρονται να εμπλακούν στην διοίκηση του Συνεταιρισμού, που έχει πολλές δραστηριότητες, όπως εργοστάσιο ζωοτροφών, εργοστάσιο ελιάς, γραφείο ΟΣΔΕ, κατάστημα εφοδίων, εκκοκκιστήριο κ.λπ.Ληξιπρόθεσμα χρέη, σύμφωνα με όσα μας είπαν από το Μεσολόγγι, τα οποία αφορούν υποχρεώσεις της ΕΑΣ προς το ΙΚΑ δεν είναι πολλά, όμως υπάρχουν υποχρεώσεις προς τράπεζες κ.λπ. Λέγεται πως η ΕΑΣ έχει λαμβάνειν από παραγωγούς συνεργαζόμενους γύρω στα 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει ακουστεί και περί ενδιαφέροντος της Ένωσης Αγρινίου να εμπλακεί στις εξελίξεις όπως στην περίπτωση του Συνεταιρισμού Άμφισσας, που μένει όμως να επιβεβαιωθεί και στην… πράξη.

Ο ΑγροΤύπος επικοινώνησε και με τον μέχρι πρότινος πρόεδρο της οργάνωσης, κ. Κώστα Υφαντή, ο οποίος επικαλείται προσωπικούς λόγους για την παραίτησή του. Η αγωνία στην περιοχή για την τύχη του άλλοτε κραταιού Συνεταιρισμού είναι υπαρκτή, δεδομένου του γενικότερου ρόλου της οργάνωσης στην εμπορία γεωργικών προϊόντων.

Η πρόσκληση της ΕΑΣ

ΣΕ EKTAKTH ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ<<Η ΕΝΩΣΗ>>

Καλούνται τα μέλη του Συνεταιρισμού με την επωνυμία Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου – Ναυπακτίας Η ΕΝΩΣΗ σε έκτακτη γενική συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συνεταιρισμού επί της οδού Ναυπάκτου 35 στο Μεσολόγγι στις 22/08/2021 ημέρα Κυριακή και ώρα 18:00 μμ με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Λήψη απόφασης επί της πορείας του Συνεταιρισμού.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί, χωρίς νέα πρόσκληση, στις  29-08-2021, ημέρα Κυριακή στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα και με το ίδιο ως άνω θέμα ημερήσιας διάταξης.

Η σύγκληση της συνέλευσης γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ.4, 5 και 6 του Ν.4673/2020 και με δεδομένο ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού έχουν παραιτηθεί.

Τα προσκαλούντα μέλη

Γεωργούσης Σωκράτης του Ιωάννη

Ζαρναβέλης Σωτήριος του Αθανασίου

Σταμάτης Αντώνιος του Θωμά

Τσαντόπουλος Θεόδωρος του Κων/νου

Πλατανιάς Νικόλαος του Κων/νου

Αλεξόπουλος Κων/νος του Γεωργίου

Μανιώτη Αλεξάνδρα του Χαράλ.

Κυρίτση Κωνσταντίνα του Αθανασίου

Αλεξανδρής Κων/νός του Αιμίλιος

Βλάχος Νικόλαος του Αντωνίου

Κοτούμπας Ηλίας του Σωτηρίου

Καννής Ιωάννης του Χρήστου

Κανίνιας Νικόλαος του Σπυρίδων

Λύτρας Γεράσιμος του Αντωνίου

Διαμαντόπουλος Πέτρος του Θεοφάνη

Ζήσης Χαρίλαος του Κωνσταντίνου.

Μπίκας Αλέξανδρος-agrotypos.gr