Την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021 διοργανώνεται από το Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου, σε συνεργασία με τη Π.Δ.Ε – Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και την υποστήριξη της Βυρωνικής εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου- Ερευνητικό Κέντρο & Μουσείο για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό , ο 7ος κολυμβητικός Διάπλους ανοικτής θαλάσσης στην θαλάσσια περιοχή της Τουρλίδας στο γραφικό Μεσολόγγι.

Φέτος με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση ο διάπλους είναι αφιερωμένος στο φιλέλληνα αλλά και κολυμβητή μεγάλων αποστάσεων Λόρδο Βύρωνα.Ο κολυμβητικός διάπλους είναι μια αθλητική γιορτή και μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε. Σκοπός του είναι η προβολή της Λιμνοθάλασσας και η προώθηση του εναλλακτικού αθλητικού τουρισμού.

Θα υπάρξουν δύο διαδρομές των 4 και 8 χιλιομέτρων. Οι κολυμβητές με εκκίνηση από το ιστορικό νησάκι του Άι Σώστη θα κολυμπήσουν στη μαγευτική λιμνοθάλασσα και θα τερματίσουν στη παραλία της Τουρλίδας.

Η συμμετοχή είναι ανοικτή για όλους. Ιδιώτες και αθλητές.

Η ώρα εκκίνησης είναι 09:00 το πρωί της Κυριακής 29/8 για τους συμμετέχοντες στον αγώνα τον 8 χλμ και 10:00 για τους συμμετέχοντες στον αγώνα των 4 χλμ.

Η γραμματειακή υποστήριξη, η τελετή λήξης και όλες οι υποστηρικτικές δράσεις θα έχουν βάση το παραλιακό κατάστημα Tourlida BEACH στη Τουρλίδα.

Επίσης σε συνεργασία με την Βυρωνική Εταιρεία στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει σύντομη ομιλία σχετικά με τον μεγάλο φιλέλληνα Λόρδο Βύρωνα ως κολυμβητή και επίσκεψη για όσους το επιθυμούν στο ομώνυμο μουσείο της Βυρωνικής Εταιρείας, στο Βυρώνειο κτήριο, της πόλης.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο www.nommes.gr

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ