Πυρκαγιά ξέσπασε χθες στο Μεσολόγγι και συγκεκριμένα στην περιοχή Άγιος Συμεών.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε από τον ΧΥΤΑ και επεκτάθηκε σε γειτονική δασική έκταση.

Στο σημείο επιχείρησαν 36 πυροσβέστες, 13 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το aixmi-news.gr, η φωτιά έκαψε το νέο κύτταρο που κατασκευάζεται στον χώρο του ΧΥΤΑ, ενώ οι καταστροφές είναι μεγάλες, αφού η φωτιά ξέφυγε γρήγορα.

Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος, ο Πρόεδρος του ΧΥΤΑ Γιώργος Παλιούρας, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Καραπάνος και Φώνη Μελαχρή, προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια στην πυροσβεστική, καθώς επίσης και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Νίκος Νικολόπουλος.

Κατά την διάρκεια της κατάσβεσης ένας πυροσβέστης αισθάνθηκε δυσφορία, κλήθηκε ασθενοφόρο και οι διασώστες του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική καθώς από την καύση των υλικών επίστρωσης του νέου κυττάρου έβγαινε πυκνός, μαύρος καπνός.

Σύμφωνα με τον εργολάβο κ. Κοκόσια που έσπευσε στον ΧΥΤΑ, ο τελευταίος εργαζόμενος έφυγε από τον χώρο στις 2.30 περίπου και ο ίδιος ειδοποιήθηκε στις 4 η ώρα ότι ξέσπασε πυρκαγιά στον χώρο που όπως είπε δεν ήταν η πρώτη.

Έχει ξεσπάσει άλλες δυο φορές όχι όμως στον χώρο του νέου κυττάρου. Η σημερινή πυρκαγιά προκάλεσε μεγάλη ζημιά καθώς κατέκαψε το μισό κύτταρο το οποίο σημειωτέον βρισκόταν στο στάδιο της ολοκλήρωσης προκειμένου τις επόμενες ημέρες να παραδοθεί προς χρήση. Να σημειωθεί επίσης ότι το νέο κύτταρο δεν είχε σκουπίδια.

Πηγή: ΑΙΧΜΗ