Όποιος πέρασε αυτές τις μέρες από την ανατολική είσοδο του Αιτωλικού, πάνω από την ανατολική γέφυρα, θα διαπιστώσει την ύπαρξη τριών κώνων οι οποίοι “κρύβουν” μια μεγάλη λακκούβα – καθίζηση πάνω στην άσφαλτο.

(οι φωτογραφίες είναι του δύτη Λάμπρου Χαρέλου και αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος)

Το etoliko.gr έχει ασχοληθεί με το θέμα των γεφυριών πολλές φορές στο παρελθόν.

Είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό όχι μόνο για εμάς τους ντόπιους, αλλά και τους διερχόμενους.

«Τα Γεφύρια του Αιτωλικού και η διάσωσή τους πρέπει να γίνει το βασικό μας αίτημα σαν Αιτωλικιώτες…» είχε γράψει ο Μιχάλης Κότσαρης.

Και συνεχίζει: “Η αποκατάσταση των Γεφυριών, απαιτεί σχεδιασμό, μελέτη και ουσιαστική θέληση για την οριστική υλοποίησή της αντιμετώπισης του προβλήματος και όχι με ευχολόγια. Όλες οι προσπάθειες και η ευαισθητοποίηση στο συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να μας οδηγήσουν σε μια Επιτροπή που θα προτείνει και θα πιέσει για την επίλυση του θέματος.

Ήδη, μια παρέμβαση του etoliko.gr , ενημερώνοντας, καταγράφει το πρόβλημα, και με θετικό τρόπο οδηγεί στην κινητοποίηση όλων μας.”

Το iAitoloakarnania.gr μας παρουσίασε ένα σύντομο ιστορικό της τελευταίας εικοσαετίας για τα ιστορικά μνημεία του Αιτωλικού, τα γεφύρια, των οποίων η επικινδυνότητα επανήλθε τα τελευταία χρόνια στο φως της επικαιρότητας.

Διαβάσαμε και για την πινακίδα, στην ανατολική είσοδο, για «απαγόρευση διέλευσης οχημάτων άνω των έξι τόνων», η οποία μόνο διακοσμητική είναι.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο διάθεση πίστωσης 90.000€ για την εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών (στατικές, γεωφυσικές, γεωτρήσεις κλπ.) για τα απαιτούμενα έργα στην Εφορεία Νεότερων Μνημείων μετά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης.

Περιμένουμε κάποια κινητοποίηση – άμεση- για την επίλυση αυτού του χρόνιου και πολύ σημαντικού προβλήματος.

etoliko.gr