Η κρισιμότητα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, τον οποίο παραλάβαμε σε άθλια κατάσταση μας έβαλε στην “πρίζα” από την πρώτη στιγμή , αν και θα μπορούσαμε να κρυφτούμε πίσω από τον νέο νόμο περί ΦΟΣΔΑ.

Μετά απο πολύ κόπο και πολύ επιμονή βρισκόμαστε σήμερα σε θέση να δηλώσουμε υπεύθυνα πως ο πολύπαθος ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, ένα από τα μεγάλα αγκάθια του Δήμου μας έχει μπει στις ράγες της νόμιμης λειτουργίας.

Πρόκειται για ένα μεγάλο και πολύπλοκο έργο, με το οποίο αποκαθίσταται η ασφάλεια και η νομιμότητα.

Παράλληλα όμως μεριμνήσαμε ώστε η λειτουργία του κατά το μεσοδιάστημα να γίνεται βάσει των απαιτήσεων της Πολιτείας.

Είναι επιτέλους καιρός να πάψει ο κίνδυνος και η απειλή εκ της μη νόμιμης λειτουργίας του. Ολα αυτά με ακριβή στοιχεία θα ειπωθούν στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο και καλώ όλους τους δημότες να το παρακολουθήσουν να γνωρίζουν επακριβώς τι συμβαίνει.

Είναι όμως να απορεί κανείς με το θράσος όλων εκείνων που φέρουν ακέραια την ευθύνη. Αυτοί που για 5 χρόνια ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ και αντί να τρέχουν να κρυφτούν, σπεύδουν να κατηγορούν τους άλλους που δεν έγιναν μάγοι για να λύσουν με μιας …τα χρόνια και άλυτα προβλήματα που τους κληρονόμησαν.

Με αυτούς που όλοι μαζί προπαγανδιστικά και ανεύθυνα πριν λίγους μήνες παραιτήθηκαν από το ΔΣ του ΧΥΤΑ και υποκινούσαν δράσεις υπονομευτικές στη λειτουργία του!!

Με αυτούς που ούτε ήθελαν ούτε επεδίωξαν καμία λύση γιατί ήθελαν το Δήμο σε ομηρία για μικροπολιτικούς λόγους. Δεν τους ακολουθούμε …

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου δουλεύει σκληρά και ακατάπαυστα για να ανταποκριθεί στις περιστάσεις. Έχει μπει σε τροχιά εκσυγχρονισμού και εξυγίανσης. ΌΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ … ΜΕ ΕΡΓΑ !

Ανάρτηση του δημάρχου, κ. Κώστα Λύρου, στο Facebook